Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Intercooler od ARL-a do AFN-a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Koledzy mam dylemat, a mianowicie czy bawic sie we wstawianie intercoolera od ARL-a?? Wstepnie sie przymierzylem do tej operacji i stwierdzilem, ze moga byc problemy. Nie wiem czy mi sie zmiesci i jak ewentualnie wyprowadzic rury. Moze juz ktos to spraktykowal???????

Czekam na dobre wiesci.

Pozdro dla wszystkich.

Opublikowano

w jakim celu chcesz wymienic IC :?: standardowy juz nie daje rady :?: jezeli tak to jakie juz masz modyfikacje :?:

Opublikowano
  • Autor

Narazie mam tylko programik, ale planuje turbinke od 130PS i program pod to. Tylko fabryczny IC latem wymieknie, dlatego chce wstawic od ARL-a. Po za tym mam okazje do kupna prawie nowki, tylko kwestia czy go zapakuje.

Opublikowano

a pozniej pewnie lepsze wtryski...i IC juz calkiem nie da rady...pomysl przyszlosciowo FMIC

Opublikowano
  • Autor

Mysle ze nawet jak bede zmienial wtryski, czego nie planuje, to ten od ARL-a wystarczy. Jest wielki.

Opublikowano
Mysle ze nawet jak bede zmienial wtryski, czego nie planuje, to ten od ARL-a wystarczy. Jest wielki.

a jaka masz teraz temp w dolocie :?: (jeseli masz sam soft to nie widze sensy wymiany IC) ... chyba ze masz w planach zmiane turbulum,wtrysków to owszem IC-ek by sie przydał ... :twisted:

Opublikowano
spanky, pablo napisał wyżej, że planuje dalsze mody (miedzy innymi turbulum).

pablo8004, przeczytaj uważnie ten wątek :

http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=23577&postdays=0&postorder=asc&highlight=arl+afn&start=0

:oops: nie zauważyłem ...

Opublikowano
  • Autor

Dzieki pre_pl za link. Troche sie naczytalem, ale konkretnej odpowiedzi, czyli jak zamontowac ten IC, niestety nie bylo. Wiem, ze musze wstawic cos wiekszego. Akurat mam okazje kupienia IC od ARL-a dlatego mysle o jego wstawieniu. W innym przypadku szukalbym czegos mniejszego, co weszloby bez wiekszych problemow przed chlodnice.

Chyba sam wskocze do garazu i pobawie sie w konstruktora :mrgreen:

[ Dodano: 20-12-2006, 13:16 ]

Wlasnie sie dowiedzialem, ze raczej sie nie da wkomponowac w sensowny sposob tego IC z ARL-a :cry: Jest zwyczajnie za duzy. Ale pocieszajaca wiadomosc, ze moge podkupic IC z ciezarowki o mniejszych wymiarach i takiej samej wydajnosci.

Pytanie kolejne: Od jakiej ciezarowki???????

Opublikowano
:

Wlasnie sie dowiedzialem, ze raczej sie nie da wkomponowac w sensowny sposob tego IC z ARL-a :cry: Jest zwyczajnie za duzy. Ale pocieszajaca wiadomosc, ze moge podkupic IC z ciezarowki o mniejszych wymiarach i takiej samej wydajnosci.

Pytanie kolejne: Od jakiej ciezarowki???????

IVECO :?:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za info. Bede cos sam kombinowal. Jak nie ucisne ARL-a to poszukam czegos mniejszego. Jak cos wydumam napewno sie podziele na forum.

Pzdr

Opublikowano

pablo8004, szczerze, jak wymieniasz turbo to dziwie Ci się, że na to od 130. Ja mam 130-tke i właśnie na wiosne wymieniam na większe :)

Opublikowano
pablo8004, szczerze, jak wymieniasz turbo to dziwie Ci się, że na to od 130. Ja mam 130-tke i właśnie na wiosne wymieniam na większe :)

na jakie ?

pamietaj, że u Ciebie inaczej silnik leży...

Opublikowano
na jakie ?
niestety nie moge napisać, bo dowiedziałem się jakie to jest tylko pod warunkiem, że nie będę paplał. Normalnie niestety firma która mi robi nie mówi tego nikomu. Zresztą to i tak stek literek i cyferek. Jak już będę miał zamontowane to prędzej mogę paplać ewentualnie na prv ;)

A co do innego ułożenia silnika, chyba nie powinno być problemem wsadzenie większego turbo? Na przykład tego z Merca 2.7?

Opublikowano
na jakie ?
niestety nie moge napisać, bo dowiedziałem się jakie to jest tylko pod warunkiem, że nie będę paplał. Normalnie niestety firma która mi robi nie mówi tego nikomu. Zresztą to i tak stek literek i cyferek. Jak już będę miał zamontowane to prędzej mogę paplać ewentualnie na prv ;)

A co do innego ułożenia silnika, chyba nie powinno być problemem wsadzenie większego turbo? Na przykład tego z Merca 2.7?

ok, już wiem co u Ciebie będzie grane i w jakie moce uderzasz :D

powodzenia

Żeby nie offtopikować, ja sądzę, że w zależności jaki jest cel (moc, moment) to taka turbina może być dobrym wyborem.

Opublikowano
Żeby nie offtopikować, ja sądzę, że w zależności jaki jest cel (moc, moment) to taka turbina może być dobrym wyborem.

Dokładnie masz racje. I do tego też się dobiera IC.

Opublikowano
  • Autor

Nie chce wyciskac wiecej niz 150PS, wiec mysle, ze turbo od 130-ki wystarczy, po za tym szukac nie musze, bo mam prawie nowke z 2005r. tylko kwestia IC zostaje. Widzialem w octavii IC od iveco. Koles troche poszalal z katowka i upchnal. Razem z orurowaniem 1000zl to kosztowalo. Sam IC to wydatek 400zl.