Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak zużyte amortyzatory wpływają na wahacze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Będę wymieniał kompletne przednie zawieszenie na pewne oryginalne Lemfordery, natomiast stan amortyzatorów mam na poziomie 53/57% Jazda po nierównościach mnie irytuje i nie wiem czy to kwestia wahaczy czy amortyzatorów, mam porównanie z firmową Astrą II kombi i mimo 150 tysięcy super wybiera a nic z zawieszenia nie było w niej robione od nowości. Pytanie czy stan amortyzatorów na poziomie tych 53% będzie w znaczący sposób wpływał na wahacze ? i czy aby wymienić wahacze w tym modelu należy wymontować kolumnę amortyzatora ? Rozważam czy nie dołożyć jeszcze 650zł na amortyzatory ze sprężynami jeśli mechanik wymieniając wahacze będzie musiał wyjąć amortyzatory to wkładając nowe nie skasuje mnie zbyt wiele więcej niż jak później będę chciał wymienić same amortyzatory ze sprężynami.

Opublikowano

Kolumnę amora trzeba wyciągnąć aby wymienić górne wahacze.

Te % wskazania o d*pę rozbić, jak nie wiesz jak powinno być to niech się mechanik przejedzie i oceni czy do wymiany.

Tylko amorki bierz dobrej firmy a nie jakieś gówno co za pół roku będzie całe mokre..

A może jak chcesz wymieniać amorki i sprężyny to zastanów się nad gwintem, trochę dołożysz a będziesz mógł zrobić ładną glebę a i autko będzie się lepiej prowadzić (tylko też nie mts/ta technix itp :facepalm:).