Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

bierze olej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie i Panie :) po przejechaniu 3tys kilometrów silnik wessał 500ml oleju silnikowego. Zalany jest motulem 5w40, przelot z licznika to 207 tys km. Czy to normalne czy objaw czegoś? Jakieś sugestie?

Opublikowano

TZN. 5W40 to syntetyk i jest duże prawdopodobieństwo że silnik który ma przejechane 207 tys będzie tyle go pił, zalej mu półsyntetyk przy wymianie i zobacz czy będzie grał. Ja jestem zdania że syntetyk tylko do nowych silników się leje ale o olejach jest już temat :)

Opublikowano

daruj sobie wymiany oleju na gorsze,to nie są silniki z PRL-u że na minerałach będą długo i prawidłowo działać

to jak chcesz to dolej zagęszczacza typu MotoDoktorek czy inny wynalazek do oleju i zobaczysz czy pomoże to na Twój problem czy coś bokiem wyjdzie :polew:

Opublikowano
  • Autor

krzysiekml rozumie że szydzisz z tego środka o którym napisałeś? Sugerujecie zebym dolewał oleju i jezdził na syntetyku? 500ml na 3 tysiach to chyba ciut za duzo co?

Opublikowano

tak prawie dobrze rozumiesz,jeżeli będziesz tym autem chciał jeżdzić to przejrzyj motor co mu dolega i nie lej żadnych wynalazków do silnika,tak 1,5 litra to sporo na 10 tyś

czy sprawdzałeś czy auto zużywa go czy może gdzieś leci ?

Opublikowano
  • Autor

Powiem ci tak: nie jestem z mechaniką "na ty" ale to że jest silnik ulany to widzę a to czy go auto zużywa nie wiem jak sprawdzić. Ulany jest w miejscu gdzie moi dwaj inni koledzy też mają upierdzielone olejem tzn. jak staniesz przed autem to po lewej stronie pod osłoną ale z tego co mi mówią to normalne i że niby im nie bierze oleju, tyle że jeżdżą na półsyntetykach. Wszystcy posiadamy LPG.

Opublikowano

A co miałeś wczesniej zalane, przed Motulem?