Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Czy na zdjęciu jest wąż od wspomagania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem , cieknie mi wąż od wspomagania ,(nowy w serwisie 674pln :kox: ) mam do kupienia ten na zdjęciu ale nie wiem czy to jest od tego modelu , gośc mnie zapewnia ze tak , a nie mam w tej chwili swojego auta zeby połozyc sie pod spód i sprawdzic , bede miał dopiero w piątek. Pomoze mi ktos ??? Moze ktos wie jak wygląda i mi podpowie czy to ten czy nie.

imgp2852ns3.jpg

imgp2853ez7.jpg

imgp2854nr1.jpg

Opublikowano

Ostatnio kupowałem wąż do wspomagania :angry:... Łączący pompe z maglem do 1.8T AWT, I Szczerze powiem że wyglądał całkiem inaczej.. Nie było tam chłodnicy płynu.. Może w 1.8 jest inaczej :)..

Opublikowano

wymieniałem jakis czas temu w adr 1.8 i zdecydowanie inny jest

Opublikowano

Co jest z tymi wężami????? :wallbash: Mi w AFNie też puszcza ten między pompą a maglownicą. Chyba się przetarł na tym uchu podtrzymującym z drutu. Są jakieś zamienniki i na jaki koszt się szykować????? :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked:

Opublikowano
  • Autor

pisałem ci na PW , zamienników nie ma przynajmniej do ADR , koszt w serwisie 650 pln . zostaja szroty

Opublikowano

pisałem ci na PW , zamienników nie ma przynajmniej do ADR , koszt w serwisie 650 pln . zostaja szroty

Do AWT tez nie ma ;(... A koszt w ASO podobny :no:.. Mnie na szrocie kosztował 100 plnów :kwasny:..

Opublikowano

A ja dziś podzwonie do kolesia co robi w serwisie autoruzowanym to mi wszystko powie. W Rzeszowie i Tyczynie są tecu kolesie co mają spawarki, giętarki i zagniatarki i podobno każdy wąż potrafią podrobić tylko jest jeden dylemat- ktoś tu pisał że w ori wężu są jakieś zaworki- TO PRAWDA??? :blink: Ja mam AFNa i wąż bez chłodniczki. Jeśli zaworki są to z podrabiania nici! :shocked:

Opublikowano
  • Autor

A ja dziś podzwonie do kolesia co robi w serwisie autoruzowanym to mi wszystko powie. W Rzeszowie i Tyczynie są tecu kolesie co mają spawarki, giętarki i zagniatarki i podobno każdy wąż potrafią podrobić tylko jest jeden dylemat- ktoś tu pisał że w ori wężu są jakieś zaworki- TO PRAWDA??? :blink: Ja mam AFNa i wąż bez chłodniczki. Jeśli zaworki są to z podrabiania nici! :shocked:

Z trego co słyszałem , powtarzam , "słyszałem" , to są tam jakies zaworki regulujace cisnienie , nie wiem czy to prawda.

Opublikowano

Witam

Próbowałem zrobić taki wąż, tzn końcówki od starego a nowy przewod. Niestety nie działał, tzn na wolnych nie było wspomagania, dopiero przy około 2000 obrotów.

Opublikowano

I o taką odpowiedź mi chodziło gjwp :tongue4:!!! Mam kolesi co pracują w autoryzowany więc z nimi trzeba pogadać i zakupić nowy wąż. Starej używki z demontażu nie kupuje bo nie będe robił szrota z mojej A4. :gwizdanie: A co do ceny to dzwoniłem do nich i z głowy powiedział mi że nowy wąż to koszt ok. 300-350zł. - przypominam że w AFN nie mam węża z chłodniczką. :kox:

Opublikowano

jak uważasz

mi za nowy zaśpiewali coś 700-800 :)

kupiłem uzywany za 100

co kto woli :)

Opublikowano

645 zł. + olej 1litr i będzie po problemie :shocked:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam teraz ten sam problem głupek jestem i stwierdziłem że nie kupię używanego badziewia i sobie dorobiłem :wallbash:

w wężu faktycznie jest zaworek tylko,że w firmie Madejski z Krakowa mi powiedzieli że właściwie to sie nic nie stanie jak go nie będzie, może pobuczeć przy maksymalnym skręcie, no i mi dali prosty przewód

Efekt - płyn pod wpływem ciśnienia się cofa, pompa wyje jak szalona bo nie ma odpowiedniego smarowania, no i jestem 150zł w plecy i musze szukać nowego przewodu :kox:

I lepiej jest chyba wziąć używany za kasę którą zaoszczędze moge kupić mojej ślicznotce cos fajnego

Opublikowano
  • Autor

645 zł. + olej 1litr i będzie po problemie :shocked:

Ja na szrocie z rozbitka dałem 120 pln i hula , jak ci nie szkoda kasy to kupuj nowy.[br]Dopisany: 02 Wrzesień 2008, 09:08_________________________________________________Tylko nie bierzcie z anglików bo sa o wiele dłuższe gdyż kolumna jest z drugiej strony

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie ja dorabiam takie węże i koszt jak dla klubowiczów to 80zł Wiele firm dorabiajacych węże nie zabardzo wiedzą o co chodzi z tymi zaworkami a w wężu od wspomagania jest kryza i dławik i one muszą być w tym samym miejscu co w orginalnym wężu! Panowie z Krakowa chyba tego nie wiedzieli i nie dość, że kasują drogo to jeszcze pompe ten wąż rozwala, bo ten zaworek jest po to żeby redukować ciśnienie, jak odpalamy samochód i są skręcone koła to idze duże ciśnienie na pompe i bez tego zaworka poprostu rozwala nam pompe. W razie jakis pytań prosze dzwonić 519178578 gg 7843267

Opublikowano
  • Autor

Panowie ja dorabiam takie węże i koszt jak dla klubowiczów to 80zł Wiele firm dorabiajacych węże nie zabardzo wiedzą o co chodzi z tymi zaworkami a w wężu od wspomagania jest kryza i dławik i one muszą być w tym samym miejscu co w orginalnym wężu! Panowie z Krakowa chyba tego nie wiedzieli i nie dość, że kasują drogo to jeszcze pompe ten wąż rozwala, bo ten zaworek jest po to żeby redukować ciśnienie, jak odpalamy samochód i są skręcone koła to idze duże ciśnienie na pompe i bez tego zaworka poprostu rozwala nam pompe. W razie jakis pytań prosze dzwonić 519178578 gg 7843267

a skąd bierzesz ta kryze i dławik ??? ze starego węża ???

Opublikowano
  • Autor

To ciekawa opcja , mogłeś wczesniej sie ogłosic :bicz3: ja przez mój wąż straciłem kupe nerwów + 10l płynu do wspomagania, o jeżdzeniu i szukaniu weza nie wspomne.

Opublikowano

Wcześniej nie mogłem robić po takich cenach bo pracowałem dla kogoś! Teraz dopiero otworzyłem swoja firme i moge pomagać w dorabianiu węży

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ma może ktoś kolegów nr fabryczny takiego węża silnik ADR ? Bardzo będę wdzięczny ponieważ szukam takiej używki .