Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B]Odma Oleju Rurka [/B] 028 103 465 C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z odmą oleju rurką. Mam Audi a4 b5 lift silnik 1.9TDI 110KM AFN. I cieknie mi z odmy oleju. kupiłem w ASO rurkę 028 103 491 M i to po numerze nadwozia mi sprawdzał a w mojej Audi jest o numerze 028 103 465 C czy to jest ta sama miał ktoś może podobny problem??? Ta odma składa się wgl z tej dolnej rurki separatora i takiej króciutkiej górnej. a w sklepach nigdzie nie można tego dostac i musiałem w Aso kupic. Prosze o pomoc.

Opublikowano

Słuchaj ja nie pamietam nr a zdechł mi komp i nie mogę Ci dokładnie tego opisac.

Jeżeli masz opcje z separatorem(taka puszka mniej więcej w połowie odmy)to wyglada to tak jak u mnie tzn od dołu silnika idzie kawałek odmy następnie łączy się z separatorem po czym z separatora wychodzi ten właśnie kawałek plastikowej rurki i wchodzi w zawór odmy.

Ten krótki kawałek dostępny only ASO koszt około 45zł zas ten dłuższy kawałek dostępny jest w sklepie moto i robi to topran koszt około 90zł,ori koszt 160zł bodajże.

Może być ze później produkowali z ty właśnie nr i dlatego taką Ci dali.

A wizualnie różnią sie??

Opublikowano
  • Autor

Wizualnie niby taka sama. no ja w Aso zapłaciłem 130 zł za tą dłuższą co idzie od silnika do separatora. ale jutro to dopiero będe robił. mówił gośc w ASO że po numerze nadwozia wychodzi że to ta więc wziąłem bo ta cała nie podejdzie mi na otwory bo mi sprzedali taką wcześniej w sklepie a tamtej krótkiej mówili że jest nie dostępna tylko w serwisie.

Opublikowano

Ja rok jeździłem na zwykłej odmie,podeszła na otwory ale nie wytrzymała próby czasu i wygięła się:decayed:

Może być że 130 bo w sklepie moto po 160:grin::grin:

Zakładaj to i niech już nie leci nic:wink:

Opublikowano
Witam mam problem z odmą oleju rurką. Mam Audi a4 b5 lift silnik 1.9TDI 110KM AFN. I cieknie mi z odmy oleju. kupiłem w ASO rurkę 028 103 491 M i to po numerze nadwozia mi sprawdzał a w mojej Audi jest o numerze 028 103 465 C czy to jest ta sama miał ktoś może podobny problem??? Ta odma składa się wgl z tej dolnej rurki separatora i takiej króciutkiej górnej. a w sklepach nigdzie nie można tego dostac i musiałem w Aso kupic. Prosze o pomoc.

Tu masz według etki numery Twojego rocznika

Więc masz wszystko OK....

bez_tytu_u.jpg

Opublikowano
  • Autor

LIPIEC

Dokładnie taki sam w ASO dzisiaij kupiłem. i wizualnie jest taki sam jak w mojej Audi tylko na mojej odmie jest numewr inny niż na tej co mi dali w ASO.

---------- Post dopisany at 12:12 ---------- Poprzedni post napisany at 12:10 ----------

no to z tego wynika że to bedzie ta;) no właśnie mi dzisiaj w tej Etce dzisiaj to sami gośc pokazał. jutro biorę się za wymianę i powinno by chyba OK. innej opcji nie ma. Napisze jutro co i jak;)

Opublikowano

Jest mały problem z natrafieniem na odpowiedni kąt w jednej ze śrub ale podołasz.

Filtr poluzuj daj wyżej,rurę od ic na bok i jest dostęp.

Możesz separator przepłukać tak dla siebie:wink:

Opublikowano
  • Autor

a czym przepłukac ten separator????

Opublikowano

Wszystko zależy od tego co masz pod ręką:decayed:

Płyn do mycia silników,coś co odtłuszcza itd itd.

Opublikowano
  • Autor

028 103 465 C = 028 103 491 M to ta sama odma tylko teraz nie ma juz numerów z literk C a przyklejaja naklejkę z nr 028103491M a pod naklejką jest stary numer. Odma pasuję jak ulał , już przykręciłem. dzięki za pomoc;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja założyłem odmę z przedlifta za 50 zł toprana i jest ok już trzeci rok. A koszt tych po lifcie był duuużyyyyy.

Opublikowano

toprana około 90zł,ale jak masz separator to musisz mu podziękować:grin:

U mnie ta stara odma nie dawała rady pociła się z góry a dołem lała:facepalm: