Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z chłodzeniem silnika w S4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jest S4 B8, kilka dni temu podczas jazdy - nagle przestała działać klimatyzacja, po chwili temp. silnika znacząco wzrosła ponad 100st. a na FIS wywaliło sprawdzenie poziomu płynu chłodzącego.

Po zatrzymaniu samochodu, poziom płynu chłodzącego był OK. Na chwilę obecną pompa wody jest wymontowana, natomiast elektryczna pompa wody, która powinna działać - nie działa, nawet testami w VCDS - włączy się sama kiedy jej się zachce...

Co może być nie tak ? Wszystkie pomysły mile widziane ! Jak można jeszcze przetestować tą elektryczną pompę ? Woltomierzem jakoś ?

Opublikowano

Czujnik wody swiruje

Opublikowano
  • Autor

Można go jakoś sprawdzić czy wyjąć i wywalić ?

Opublikowano
  • Autor

Tak, wentylator chodzi bez problemu

Opublikowano

jak podepniesz kompa będziesz miał prawdopodobnie odpowiedz :wink:

Opublikowano
  • Autor

Zero błędów :( I właśnie dlatego tutaj pytam co może się "uszkodzić" nie informując o tym w VCDS :> ?

Opublikowano

żadnych błędów w całym systemie? czy tylko np: w jednym module?

Opublikowano

Wetylator była sprawdzany z tzw. Słuchu? czy fizucznie widziałeś , ze się kręci, bo np. U mnie zrobił sie luz, i wentylator było słychac a Śmigło sie nie kręciło :facepalm:

Moim zdaniem Audi troche dało d z układem chłodzenia :thumbdown:

Opublikowano
Wetylator była sprawdzany z tzw. Słuchu? czy fizucznie widziałeś , ze się kręci, bo np. U mnie zrobił sie luz, i wentylator było słychac a Śmigło sie nie kręciło :facepalm:

Z tego co wiem to wentylator został poprawiony dopiero od nr 8K0 959 455 G i K, te wcześniejsze wszystkie mają wadliwe mocowanie wiatraka z silniczkiem i po jakimś czasie się rozpieprza, nie montujcie przypadkiem tych trochę mniejszych, w gorące dni w korkach nie wyrabiają, zwiększa się ciśnienie w układzie i sprężarka się wyłącza. Przerabiałem temat:wink:

Opublikowano

Z tego co wiem to wentylator został poprawiony dopiero od nr 8K0 959 455 G i K, te wcześniejsze wszystkie mają wadliwe mocowanie wiatraka z silniczkiem i po jakimś czasie się rozpieprza, nie montujcie przypadkiem tych trochę mniejszych, w gorące dni w korkach nie wyrabiają, zwiększa się ciśnienie w układzie i sprężarka się wyłącza. Przerabiałem temat:wink:

Wyjęte z mojej gęby :polew: