Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MMI+bluetooth+ kontakty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie dotyczace telefou w A4 B8 :/ odwczoraj jestem szczesliwym posiadaczem tego pieknego autka :) i mam problem z przeslaniem kontaktow . Telefon znalazl i polaczyl sie z autem ale nie moge skopiowac kontaktow co chwile na telefonie wyskakujemi mi zeby udostepnic kontakty wiec potwierdzam i za chwile znowu i znowu i tak co chwile alenic tonie daje :/ jakies pomysly macie moze ????

---------- Post dopisany 01-07-2013 at 07:59 ---------- Poprzedni post napisany 29-06-2013 at 11:56 ----------

widze ze nikt w tej kwesti nie ma nic do powiedzenia :/

Opublikowano

Nawet nie napisałeś jakie masz MMI i jakiego blutka .

Warto przeczytac INSTRUKCJE OBSŁUGI :wink:

Opublikowano

czasami niektóre modele telefonów nie współpracują z mmi np nie wyświetlają skali zasięgu sieci, problem z kontaktami itp.

prawdopodobnie wina telefonu i protokołów, które są powyłączane w twoim telefonie aby "chronić dane"

Opublikowano
  • Autor

yyyy no chyba tak :)) ale czytam czytam i nie rozumiem nic ;( dzis staralem sie polaczyc starszym telefonem ale efekt ten sam czyli laczy sie z telefonem nie sciaga ksiazki kontaktow i wiekszosc funkcji niedostepna :/ a skad mam wiedziec jakie mam i jaki blutek?? wiem jak leje sie paliwo :)) reszta to czarna magia :((

---------- Post dopisany at 13:54 ---------- Poprzedni post napisany at 13:52 ----------

czasami niektóre modele telefonów nie współpracują z mmi np nie wyświetlają skali zasięgu sieci, problem z kontaktami itp.

prawdopodobnie wina telefonu i protokołów, które są powyłączane w twoim telefonie aby "chronić dane"

szwagra telefon nie ochroni sam siebie a i tak lipa :( a dzialac to jakos musialo bo jak kupilem to wykasowalem ksiazke wczesniejszego wlasciciela:/

Opublikowano

Kolego miałem ten sam problem próbowałem na 2 telefonach - E52 Symbian i Smartfon na androidzie wszsytko śmigało ale kontaktów nie było i za żadne skarby nie mogłem tego ustawić.

Dopiero gdy zmieniłem telefon (iphone) wtedy wszystko śmigało aż miło - są kontakty, cała ksiązka itp.

Opublikowano

To ja Ci poradzę jak to było u mnie, też nie wyświetlało mi kontaktów i kombinowałem co tylko mogłem i nic. Problem rozwiązał się sam, po prostu po jakims tam czasie coś zatrybiło i już miałem dostęp do kontaktów, po tygodniu czy dwóch jakoś tak, oczywiście to był czas kiedy ciągle miałem włączony bluetooth i telefon przy każdej okazji jak byłem w aucie to się z nim łączył. Po jakimś długim czasie w telefonie zaktualizowało mi się jakieś oprogramowanie( normalnie w domu przez wifi ) i będąc w samochodzie po tej operacji już tel mi się z autem nie łączył - i powtórka czyli musiałem od nowa połączyć tel z autem, później znów brak dostępu do kontaktów i tak samo zostawiłem sprawę jak poprzednio żeby się telefon na spokojnie dogadał z moim autem :wink:. Podsumowując - bo trochę namotałem - włącz bluetooth i prawdopodobnie po jakimś czasie udostępni ci się dostęp do kontaktów, u mnie było tak jak pisałem dwa razy. Mam nadzieję że ci to pomoże, pozdr:wink:

Opublikowano
  • Autor

pozycze Iphone i zobacze czy pociagnie ksiazke :) a jesli nie bede cierpliwy jak radzi kolega emiliano12 :)

Opublikowano

Dodam tylko że mój tel to nokia e52, pozdr

Opublikowano
  • Autor

reset telefonu wystarczyli wszystko ruszylo:)

Opublikowano

Ja bym obstawiał że to po jakimś czasie się po prostu przeładowało, ale najważniejsze że Ci się udało, pozdr.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam, ja również straciłem kontakty. Dodam że przez dwa lata nie miałem z tym problemu wszystko działało i miałem listę odebranych połączeń nieodebranych i wszystkie kontakty. Praktycznie z dnia na dzień nagle wyświetlają mi się same nr. Dodam że codziennie jeżdżę dość dużo samochodem minął jakiś czas i nie pobrało mi od nowa tych kontaktów. Tel próbowałem łączyć kilka krotnie z samochodem i nic. Rest telefonów też nic nie dał. Skasowanie listy nie odebranych wybieranych nr i porządek w książce tel również nic . nie mam pojęcia dlaczego tak nagle z dnia na dzień straciłem wyświetlanie się kto do mnie dzwoni.

• 1 rok później...
Opublikowano

Chyba udało mi się rozwiązać problem, mianowicie nie jest wina telefonu stary nowy czy coś bo ludzie piszą głupoty. Najprawdopodobniej chodzi o znaki szczególne typu * / # możliwe że +48 i dlatego jest problem z synchronizacją. Ja u siebie zrobiłem porządek z numerami pousuwałem +48  (ale chyba raczej to nie tu jest wina) miałem również kontakty które zaczynały się na *101# czyli np. sprawdzenie stanu konta i jest to bardzo możliwe że wina leży właśnie tutaj. 

Po zrobieniu porządku w kontaktach na tel zrestartowałem MMI, przywróciłem fabryczne ustawienia telefonu (oczywiście w samochodzie na MMI) i od nowa sparowałem telefon z samochodem i tym sposobem powróciła się cała lista konaków na wyświetlaczu MMI. Czyli opis oraz numer.

Może komuś pomoże mój opis :)   

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 21.03.2018 o 15:20, wesoly_ napisał:

Chyba udało mi się rozwiązać problem, mianowicie nie jest wina telefonu stary nowy czy coś bo ludzie piszą głupoty. Najprawdopodobniej chodzi o znaki szczególne typu * / # możliwe że +48 i dlatego jest problem z synchronizacją. Ja u siebie zrobiłem porządek z numerami pousuwałem +48  (ale chyba raczej to nie tu jest wina) miałem również kontakty które zaczynały się na *101# czyli np. sprawdzenie stanu konta i jest to bardzo możliwe że wina leży właśnie tutaj. 

Po zrobieniu porządku w kontaktach na tel zrestartowałem MMI, przywróciłem fabryczne ustawienia telefonu (oczywiście w samochodzie na MMI) i od nowa sparowałem telefon z samochodem i tym sposobem powróciła się cała lista konaków na wyświetlaczu MMI. Czyli opis oraz numer.

Może komuś pomoże mój opis :)   

Ja dziś zrobiłem dosłownie to samo...i nic.

Telefon to iPhone 8 Plus. MMI 3G High. Kontakty wyczyszczone, ustawienia BT w Audi przywrócone do fabrycznych i nic. A jeszcze 4-5 miesięcy temu wszystko śmigało jak trzeba. Teraz jak podłączę tel po BT to przy nazwie sieci w górnej centralnej części ekranu kręci się kółko w nieskończoność.

Opublikowano

Czyli wogole ci nie łączy się tel z samochodem i nie masz połączenia na głośnomówiący jak ci się kręci kółko to ci się nie sparuję tel ?

Opublikowano
W dniu 9.10.2018 o 22:28, przemyslaw.mazur napisał:

Ja dziś zrobiłem dosłownie to samo...i nic.

Telefon to iPhone 8 Plus. MMI 3G High. Kontakty wyczyszczone, ustawienia BT w Audi przywrócone do fabrycznych i nic. A jeszcze 4-5 miesięcy temu wszystko śmigało jak trzeba. Teraz jak podłączę tel po BT to przy nazwie sieci w górnej centralnej części ekranu kręci się kółko w nieskończoność.

Mam to samo od 2 miesięcy .. .co jest grane wcześniej wszystko działało , mój tel to iphone 6s....     Pewnie akutalizacja iphona coś pozmieniała .

Opublikowano

Musi się wam udać. Nie powiem po takim czyszczeniu że pousuwałem +48 czy *# itp itd za 1 razem też mi nie powróciły kontakty chyba parę razy resetowałem MMI i jak ktoś kiedyś pisał na forum trzeba dać czas na sparowanie kontaktów jak się jedzie i nagle patrze jest wszystko. Ja mam Iphona 7 i jak jest aktualizacja robię i nic mi puki co nie wysypało się   

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.10.2018 o 09:52, wesoly_ napisał:

Czyli wogole ci nie łączy się tel z samochodem i nie masz połączenia na głośnomówiący jak ci się kręci kółko to ci się nie sparuję tel ?

Mam połączenie auto -> tel. Problem w tym że w ogóle nie synchronizują się kontakty. W tym jest ból. Od wyczyszczenia tel, MMI itd minęły dwa tygodnie i nic sie nie zmieniło, nic się nie zsynchronizowało.

Kilka numerów które do mnie dzwoniły i są dla mnie ważne musiałem zapisać w pamięci MMI ale to rozwiązanie "na szybko". Dodam że z Androidem mojej dziewczyny synchronizuje się momentalnie.