Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Piszczenie podczas skręcania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Drodzy forumowicze, proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny.

uruchamiam autko i na jałowym biegu jak zacznę kręcić kierownicą to są takie krótkie dość głośne piski, jak skręcę kołami na max obojętnie w którą stronę to piszczy dużo mocniej... a dodatkowo jak silnik pracuje na jałowym biegu to słychać jak by coś chrobotało - ale tak delikatnie...

jak dodam gazu to wszystko ustaje i wszystko działa poprawnie- wydaje mi się że wspomaganie działa jak by troszkę słabiej- ale może mi sie tylko tak wydaje...

byłem u jednego mechanika- powiedział że pompa wspomagania do wymiany,

przed chwilą wróciłem od drugiego i powiedział że żadna pompa tylko koło pasowe na pompie i sprzęgieł-ko alternatora i pasek do wymiany.

proszę o pomoc ktoś może miał podobne objawy do moich...

Opublikowano

hej na bank masz do wymiany sprzęgiełko alternatora poprostu sie zatarło i się nie kręci to są efekty jego zuzycia,głownie bardzo mocno piszczy na postoju gdy układ kierowniczy jest mocno obciążony,100zł sprzęgiełko 30zł wymiana u mechanika 1godz roboty i problem z głowy

Opublikowano
  • Autor

no właśnie... tylko czemu ono piszczy jak obciążam układ kierowniczy.. ten drugi mechanik właśnie tak powiedział jak ty... zaryzykuje i wymienię to sprzęgiełko- a koło pasowe pompy wspomagania też muszę wymienić ponieważ jest zniszczone...

Opublikowano

Dlatego piszczy bo z tego co mi się wydaje to pompa wspomagania i alternator chodzą na jednym pasku.

Opublikowano

Dlatego piszczy bo z tego co mi się wydaje to pompa wspomagania i alternator chodzą na jednym pasku, bynajmniej tak jest w 2.5TDi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam zalozony pasek nowy conti wymienieony w ubiegla sobote i po dniu zaczelo cos jakby wyc delikatnie pod maska , dzis zrobilem trase 300km i wyje niemilosernie podczas ruszania ,czasem na postoju i zawsze podczas normalnego przyspieszania do predkosci 50km/h , panowie co to moze byc?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pompa wspomagania umiera. Właśnie mam ten sam problem :)

@edit

Już byłem gotowy rozkręcać auto i wymieniać pompę, jednak coś mnie tknęło żeby sprawdzić płyn, był poniżej minimum, że też na to nie wpadłem. Dolałem i jak ręką odjął :)