Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

QUATTRO Wymiana sterownika ABS lub całej pompy - co kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z powodu błędów z komunikacją muszę wymienić sterownik lub całą pompę ABS (nie mam ESP). Była już w "regeneracji" ale problem nadal występuje. Pytanie tylko co kupić do mojego Quattro? Sterownik taki jak ja mam czyli 0 273 004 134 (numer Bosch) to koszt rzędu 2000 zł nowy, a na allegro nic takiego nie ma. Pytanie czy można zastosować z innym numerem?

W przypadku całej pompy ze sterownikiem 8E0 614 111M też bida bo są na allegro ale ceny od 700 zł.

Może całą pompę mogł bym wymienić bo z innym indeksem na końcu np AB zamiast M ceny zaczynają się już od 100. I może tylko kodowanie trzeba będzie zmienić?

Robił to ktoś kiedyś? Może ktoś się na tym zna?

Opublikowano

pompy nie demontuj, uziemisz auto i w dodatku zapowietrzysz sobie niepotrzebnie uklad, sam sterownik jest demontowalny bez jej wyjmowania

z tymi sterownikami do Q rzeczywiscie jest ciezko, w najgorszym wypadku wyslij do serwisu za ok150zł naprawią ci i dadzą gwarancję rok/dwa z tym że dobrze trzeba zabezpieczyć sterownik w wysyłce tak żeby tulejki w środku nie latały

zamiennikiem twojego numeru jest pompa 8E0614111N wiec i sterownik od niej bedzie taki sam

ewentualnei 8E0614111E ale za tego nei dam sobie głowy uciąć

Opublikowano

Jeszcze z koncowka A

Musisz miec wersje ABS/EDS

Opublikowano
  • Autor

Ona już była w serwisie i jest fizycznie uszkodzony sterownik więc lipa i trzeba coś wykombinować zamiennego. Tylko pytanie na co zamienić żeby to działało?

---------- Post dopisany at 16:00 ---------- Poprzedni post napisany at 15:57 ----------

Jeszcze z koncowka A

Musisz miec wersje ABS/EDS

Czyli jeszcze z końcówką A mi podejdzie? Bo ja na swoim mam tylko M.

Opublikowano

szukaj na allegro ludzi którzy mają quattro z roku 1997-2000 do sprzedania na części, angliki też mogą być, szukaj z aut tak jak dev napisał które nie miały ASRu, sam ABS (bo EDS był w każdym Q), taki opis powinien ci wystarczyć

Opublikowano
  • Autor

A4 czy A6 chyba nie ma znaczenia?

Opublikowano

Nie ma

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za wszystkie informację! Teraz zabieram się za szukanie :)

Opublikowano

ja swój naprawiałem w Piekarach....polecam warsztat bez zastanawiania...szukałem na allegro....była bida dostać stary z innego hebla to oddałem do naprawy.....

..masz niedaleko jak coś to namiary na pw Ci rzucę......jak będziesz chciał.....

Opublikowano
  • Autor

Mój już był w naprawie i fizycznie jest zepsuty więc lipa.