ryba Opublikowano 25 Lipca 2008 Opublikowano 25 Lipca 2008 Panowie, dzisiaj zaczęło telelpać moj a furmanką na jałowym. Po przeczytaniu paru wątków diagnoza nie jest jednoznaczna: czy to poduchy czy dwumas. Genralnie drążek zmiany biegów dostaje drgawek. Tak czy siak moje pytanie brzmi: czy jazda z tego typu usterką czymś poważnym skutkuje? Mianowicie wizyta w Polsce czeka mnie dopiero w październiku i pewnie dopiero wtedy się za to wezmę. Pozdrawiam
lukas_02 Opublikowano 27 Lipca 2008 Opublikowano 27 Lipca 2008 Panowie, dzisiaj zaczęło telelpać moj a furmanką na jałowym. Po przeczytaniu paru wątków diagnoza nie jest jednoznaczna: czy to poduchy czy dwumas. Genralnie drążek zmiany biegów dostaje drgawek. Tak czy siak moje pytanie brzmi: czy jazda z tego typu usterką czymś poważnym skutkuje? Mianowicie wizyta w Polsce czeka mnie dopiero w październiku i pewnie dopiero wtedy się za to wezmę. Pozdrawiam 90% plecionka na wydechu !!
ryba Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Opublikowano 27 Lipca 2008 Po czym kolego wnosisz, że to może być plecionka? Fakt, że mam jakieś dziwne brzmienie wydechu przy ostrym przyspieszeniu i wydaje mi sie czasami że spaliny pojawiają mi się w środku, ale nie wiedziałem, że może to też powodować trzęsienie budą na jałowym. Do tej pory zdarzyło się to tylko raz, więc trudno mi coś więcej powiedzieć w tym temacie.
lukas_02 Opublikowano 27 Lipca 2008 Opublikowano 27 Lipca 2008 Po czym kolego wnosisz, że to może być plecionka? Fakt, że mam jakieś dziwne brzmienie wydechu przy ostrym przyspieszeniu i wydaje mi sie czasami że spaliny pojawiają mi się w środku, ale nie wiedziałem, że może to też powodować trzęsienie budą na jałowym. Do tej pory zdarzyło się to tylko raz, więc trudno mi coś więcej powiedzieć w tym temacie. ja miałem dokładnie to, czyli trzęsło budą i tłumikami na jałowym właśnie, tłumik wydawał dziwny dźwięk z tyłu, jakby ktoś na nim grał po wymianie plecionki jak ręką odjął. a jak plecionka mocniej się rozdupcyła (nie będzie nawet widać z zewnątrz) to i spaliny będą pod machą
loco87 Opublikowano 27 Lipca 2008 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zrob tak: - wez kolege na parking odpal fure niech kolega zaciagnie reczny wbije pierwszy bieg puszcza sprzeglo deko gazu i niech stara sie ruszyc. A ty otworz mache i patrz czy wybija silnik do gory. Mozesz tez sprobowac ruszyc silnikiem. Jak wyrywa go bardzo do tylu i do gory to masz szczelone poduchy pod silnikiem. Sa 2. koszt podrobek 80pln za szt. Pod skrzynia tez sa 2 ale jak nie trzepie Ci lewarkiem to pewnikiem masz je ok. Masz jakies problemny z wrzuceniem biegow ?
ryba Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Opublikowano 28 Lipca 2008 Tak, raz na jakiś czas przy rozgrzanym silniku mam problem z wrzuceniem jedynki i wstecznego. Problem jest w tym, że nie jestem w tanie dokładnie tego wszystkiego sprawdzić bo sprawa nie jest na razie nagminna. Co do poduch od silnikiem to wymieniałem je w marcu. Dzięki serdeczne za rady.
Wihajster Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Panowie, dzisiaj zaczęło telelpać moj a furmanką na jałowym. Po przeczytaniu paru wątków diagnoza nie jest jednoznaczna: czy to poduchy czy dwumas. Genralnie drążek zmiany biegów dostaje drgawek. Tak czy siak moje pytanie brzmi: czy jazda z tego typu usterką czymś poważnym skutkuje? Mianowicie wizyta w Polsce czeka mnie dopiero w październiku i pewnie dopiero wtedy się za to wezmę. Pozdrawiam nie napisales czy na zimnym tez to masz czy na ciepłym a to wazne
ryba Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Opublikowano 28 Lipca 2008 Już uzupełniam. Sprawa zdarza się tylko i wyłącznie na ciepłym silniku.
Wihajster Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Już uzupełniam. Sprawa zdarza się tylko i wyłącznie na ciepłym silniku. plecionke wymien bo to typowy objaw ktory jest zawsze na cieplym
ryba Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Opublikowano 28 Lipca 2008 Wiesz jaki jest tego koszt? I czy jestem wstanie to sam wymienić bez jakiś specjalnych narzędzi. Nie pamiętam czy ona jest jakoś łączona z katalizatorem, bo z turbiną jest na pewno skręcana.
Wihajster Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Wiesz jaki jest tego koszt? I czy jestem wstanie to sam wymienić bez jakiś specjalnych narzędzi. Nie pamiętam czy ona jest jakoś łączona z katalizatorem, bo z turbiną jest na pewno skręcana. bylo juz o tym.poszukaj.wyciac stara i wspawac nowa mysle ze max 150 zeta z robota
Rekomendowane odpowiedzi