Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Jak zdemontować listwę oświetleniową w avancie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę zdemontować listwę oświetleniową w avancie po lifcie. W jaki sposób jest ona zamocowana i jak się zabrać do tego?

Opublikowano

mam pytanie, o jaką/którą listwę chodzi? :mysli:

Opublikowano

Pewnie ta od tablic rejestracyjnch.. :mysli:

Opublikowano

dokladnie ta na tylniej klapie oswietlajaca tablice rejestracyjna

Opublikowano

tam nie ma listwy tylko dwa małe światełka każde przykręcone na dwa wkręty (+) odkręcając wkręty wyjmujesz pół obudowy w której zamocowana jest żaróweczka :wink4: przynajmniej ja tak mam :gwizdanie: (oczywiście mówimy o aucie z Twojego opisu)

Opublikowano

Chodzi mi wlasnie o ta aluminiowa listwe ( blende jak ktos woli) w ktorej sa zamontowane swiatelka oswietlajace. Przeciez ona nie jest jednoscia z klapa. jak ja odkrecic?

Opublikowano

a tą listwę :wink4: a po co chcesz ja odkręcać? [br]Dopisany: 27 Lipiec 2008, 16:26 _________________________________________________z tego co się zorientowałem to jest przykręcona na dwie śruby M6 :wink4: nie mogę wstawić scana z etki :confused4:

Opublikowano

Nie wiem jak jest w twoim modelu ale w moim ta aluminiowa listwa przymocowana jest śróbkami na klucz w rozmiarze 10 do klapy. Aby się do nich dostać musiałem odkręcić tapicerkę na tylnej klapie i dostęp do nich jest dość dobry. W sedanie jest ona przymocowana wkrętami w identycznym kolorze jak tapicerka. Przypuszczalnie u ciebie jest takie same rozwiązanie.