Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A6 1.8T AEB] Co padło - termostat czy czujnik temperatury ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie!!!!

Niedawno wymienialem termostat Wahlera niestety nie ori i podejrzewam ze to sie na mnie zemscilo :wallbash: :wallbash:

z temp. do niedawna bylo wszystko ok 90 na blacie i 90 na klimtroniku orz pod vgiem rowniez

dzis podpielem kontrolnie vaga i tam temp pokazuje mi w engine kolejno 97.5st 67st 100st

w instruments okolo 97 oraz na klimatroniku ok 97st

wszystko to podczas postoju gdy jade temp. na klimatroniku spada do ok 93-94st a na blacie rowne 90st

nie wiem od czego zaczac ?? czujnik temp wsadzilem niedawno z passata B5 ale uzywke :kwasny:

prosze o porade od czego zaczac?? moze podjade na szort i wezme jeszcze ze dwa czujniki :evil: i bede sprawdzal na kazdym po kolei ??

:hi:

Opublikowano

Tylko wytlumacz gdzie masz problem?

Opublikowano

Tylko wytlumacz gdzie masz problem?

słuszne pytanie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Nie wydaje wam sie ze temp na vagu i klimie jest za wysoka?? moze ja juz jestem przewrazliwiony :wallbash:

Opublikowano

Przeciez 93-95 to normalna temp.Te badziewne termostaty tak dzialaja,jak masz za duzo kasy to kup w ASO o zobaczymy jest szansa ze temperatura spadnie o 1-3*.

Opublikowano

witam mamy ten sam problem pisalem o tym pare postow dalej a u mnie na blacie 90 na klimatroniku dochodzi nawet do 106 na vag max 100.5c dzis trasa 350kil wszystko ok stanie w jebitnym korku prawie godzine /zachcialo sie stegny :cool1:/nic sie nie dzialo wszystko ok .ale zastanawia mnie ze u innych jest na klimie 90 a moze to wy wszystcy macie cos moze zwalone???pozdrawiam

Opublikowano

Panowie na moje oko to nieprawidlowe dzialanie wisko na wentylatorze. Dlatego temperatura rosnie tylko na postoju lub w korku.

Jak sprawdzic?

Najpierw na zimnym silniku zlapac wentylator i zobaczyc czy sie zatrzyma.

Potem na bardzo goracym ( np po korku ) ta sama operacja.

UWAGA !! ROBIMY TO BARDZO OSTROZNIE BO JEZELI WISKO WCIAZ LAPIE TO MOZE WAM PRZYPALIC PALCE :P

Jezeli na goracym silniku mozecie zatrzymac wentylator to znaczy ze wisko.

Nastepne pytanie, czy podczas przyspieszania na goracym silniku wentylator przyspiesza wraz z obrotami?

Ponoc zeby wymienic wisko to trzeba wyjac pas przedni :( Czy moze zrobil to ktos inaczej?

Pozdrawiam!

Opublikowano

wyciagalem ostatnio wisko bez sciagania przodu w a6 2.5tdi v6 :D a tam to juz jest bardzo ciasno i tez ponoc sie nie da :) A jkos sie udalo :kox:

Opublikowano

zastanawia mnie ze u innych jest na klimie 90 a moze to wy wszystcy macie cos moze zwalone???pozdrawiam

U mnie w 1.6 bylo 97-100* w zimie w trasie,nic sie nie dzialo.

Opublikowano

u mnie sie kreci caly czas , niezly efeky jak wzrostaja obroty ,robi tyle szumu ze hejj :polew: