Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

tiptronic szarpnię przy wyższej temperaturze oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam ciągły problem z działaniem skrzyni ale tylko na wstecznym i przy upałach - gdy temp. oleju skrzyni przekracza 70st. C.

Jaka jest zasada działania tiptronica 5 biegów na wstecznym.

Jeśli ktoś będzie w stanie powiedzieć w jaki sposób działa skrzynia (jakie czynności zachodzą po wrzuceniu R) prawdopodobnie będę mógł powiązać wysoką temp. oleju z szarpnięciem jakie występuje chwilę po wrzuceniu R.

Zachęcam do dyskusji.

Opublikowano

poszukaj w googlu pliku 851903_01V Auto Trans SSP.pdf jest tam całkiem fajnie wytłumaczona zasada działania

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:15 ----------

jeśli znasz angielski proponuje tematy: VWVortex.com - Diagnosing 01V Reverse Gear Issue for 2000 Passat 1.8T i Transmissions slipping in BMW, Audi and VW | Search Autoparts

---------- Post dopisany at 22:27 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

jestem na urlopie , mam na drugim komputerze katalog ze wszystkim co znalazłem na temat 5HP19 - przypomnij się w poniedziałek na PW

aha zmieniałeś olej? czy w ogóle i kiedy?

Opublikowano
  • Autor

miska i olej zmieniany 50tyś. km temu. 15 tyś. km temu sprawdzany poziomo oleju. był ok.

Opublikowano

sugerowałbym problem ze sterownikiem hydraulicznym ( valve body ) - czyli możliwe że jak piszą na tej angielskiej stronie np z tymi oringami od zaworów

musiałbyś znaleźć jakiegoś fachowca od automatów - ty byłeś chyba z Leszna? w Poznaniu na pewno kogoś byś znalazł