Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciche stukanie ustające po wciśnięciu sprzęgła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wsłuchałem się ostatnio w samochód na biegu jałowym i oprócz dźwięku pracy silnika, słyszę dodatkowe stuki (nie są jakieś mega głośne) ze strony skrzyni biegów, które cichną po wciśnięciu sprzęgła. Obstawiałbym dwumas, ale nic nie trzęsię autem - zarówno podczas jazdy, ruszania jak i podczas włączania/wyłączania silnika. Nic nie wibruje :)...

Lożysko oporowe ? a może tak ma być ? bo ostatnio byłem na przeglądzie w serwisie i nic nie mówili, żeby coś nie tak było.

Opublikowano

łożysko oporowe wydaje dźwięki gdy się wciska sprzęgło a nie jak jest u ciebie - obstawiałbym też dwumas ale jak narazie się nic nie dzieje to jeździć i obserwować/nasłuchiwać

Opublikowano

mam identycznie jak ty od momentu gdy przywiozlem autko z niemiec, podejrzewam dwumas a raczej napewno z tym napewno to okaze sie jak rozbieze sie skrzynie :) :)

ja z tym jezdze bo nic niepokojacego sie nie dzieje oprocz tych stukow na biegu jalowym niekiedy , jak zaczna sie wieksze klopoty to skrzynia na stol i dopiero wtedy zrobie komplet bo znajac zycie po wymianie samego dwumasa zaraz padnie sprzeglo i znowu bedzie ta sama robota :)

Opublikowano

koledzy to dwumas jestem już po wymianie stuki były na początku potem podczas jazdy drgania i w końcu padł.

Opublikowano

ile jezdziles jak stukał ???? sam dwumas zrobiles ???? jakiej firmy wlozyles ???? jak mozesz to podaj mi numery czesci danego producenta

Opublikowano

jakieś 5 miesięcy no kompletne sprzęgło włożyłem a firma to LUK