cougarr2 Opublikowano 14 Lipca 2013 Opublikowano 14 Lipca 2013 Sprawa wygląda następująco. Jestem właścicielem wewnętrznej działki. Jakiś czas temu wybudowano u nas drogę, utwardzono nawierzchnię, zrobiono chodniki, podjazdy itp. Oczywiście dobroczynność gminy nie była bezinteresowna. Gmina upomniała się o wspomnianą opłatę adiacencką. Otóż do mojej wewnętrznej posesji nie doprowadzono asfaltu, nie wybudowano podjazdu itp. W UG widziałem plany i jakiś zdolny urzędnik nie zaznaczył czerwonej kreski i pominięto mnie w planie (właściwie nieruchomość). Pomijając fakt, iż droga ta jest wiecznie zaniedbana w lato koszę trawę a w zimę odświeżam osobiście. Od mojej posesji do "asfaltu" jest około 30 metrów (jutro zmierzę). Czy UG może upominać się o opłatę adiacencką skoro praktycznie nic nie zyskałem na wybudowaniu drogi.
krzysztof61 Opublikowano 15 Lipca 2013 Opublikowano 15 Lipca 2013 czy dostales decyzje admnistracyjna z gminy ? jezeli tak to mozesz sie od niej odwolac wykazujac ze u ciebie nic nie zrobiono
cougarr2 Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Opublikowano 16 Lipca 2013 powie Ci że jeszcze nie ale już sąsiedzi dostają, włącznie z tymi co są w identycznej sytuacji. ---------- Post dopisany 16-07-2013 at 09:46 ---------- Poprzedni post napisany 15-07-2013 at 23:46 ---------- Dzisiaj listonosz przyniósł radosną nowinę. Wszczęto postępowanie.
Rekomendowane odpowiedzi