czarny286 Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 witam,stałem się posiadaczem 2 mojej A4 i mam malutki problem,podczas załączenia drugiego wentylatora klimy z pod deski słychać jak by coś jakiś przekaznik cykał cały czas myślę,że się kończy,wiećie może który to przekażnik ? i czy on jest w tej skrzynce na dole koło lewe nogi kierowcy ? dziękuję z góry za odp
Tomekboa177 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Witam podłącze się do tematu. Czy koledze udało się rozwiązać temat? Ja mam taki sam problem, tylko że przełożyłem przekaźnik na kilka innych i jest dalej to samo. Dodam że jak ściągnę obudowę przekaźnika i zewrę sam przekaźnik to wiatrak działa normalnie, styki się nie grzeją ani nic. Moim zdaniem coś co steruje,podaje napięcie na przekaźnik daje za niskie napięcie i dlatego iskrzy. Co jest odpowiedzialne za uruchomienie tego przekaźnika??
fecik Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Sprawdz czujnik wysokiego ciśnienia od klimy! U mnie kiedyś padł i wentylator zasuwał mi cały czas na 2 biegu,i to bez znaczenia czy klima była włączona czy nie.Pozdrawiam
Tomekboa177 Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Czujnik mam Sprawny.Mi wentylator działa normalnie, znaczy się jak właczam klime to idzie na 1 biegu. jak dojdzie temperatura to przełącza na 2 bieg i zaczyna sie iskrzenie...
Rekomendowane odpowiedzi