vp-tdi Opublikowano 20 Lipca 2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 witam kolega ma problem. troche mu sie wczoraj nudzilo a ,ze mial jakis blad zwiazany z czujnikiem stukowym ktos mi napisal zeby sprawdzic rozrzad,faktycznie byl przestawiony o 2 zabki do przodu u gory kolo znaku OT ,przestawilem go zeby sie kreska pokrywala z OT ale tez ruszylo mi sie kolko od aparatu zaplonowego. juz tego nie ruszalem ,zadzwonilem po znajomego ,przyjechal ustawil rozrzad ale powiedzial ze nie ustawia sie na OT tylko kropka ma sie pokrywac z powierzchnia glowicy i tak ustawil i reszte tez na znaki co sa na obudowie plastikowej.
ja74687 Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 przede wszystkim zobacz aparat zapłonowy tzn. rozbierz go i zobacz czy palec w ogóle dochodzi do tych metalowych elektrod, tylko pamiętaj o kolejności podłączenia przewodów i w ogóle całego aparatu może być coś z paluchem nie tak, jak być miał możliwość to załącz zdjęcia tego motoru czyli aparatu zapłonowego cewki przewodów itp. bo ja tego silnika nie widziałem jeszcze więc na oko strzelam co może być nie tak
Rekomendowane odpowiedzi