mA4celi Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Przy okazji szukania nieszczelności, znalazłem dziwny wyciek z tego miejsca oznaczonego na zdjęciu. Szczerze nie wiem nawet co tam płynie , jakiś płyn .. chyba to od podgrzewania wody w obiegu ale nie wiem... w każdym bądź razie pod tym złączem było trochę mokro takim oleistą cieczą która chyba kapie poniżej. Proszę o info co to jest i czy mogę to rozłączyć i uszczelnić czy mechanik się kłania ? Trochę niepokoi mnie również dziwny nalot poniżej na złączu - ale jestem zielony co to jest.
macisz12 Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 Tam płynie płyn chłodniczy. Poprostu weź to popraw. Zmień opaske ewentualnie możesz skrócić trochę wąż i zacisnij starą opaską. A nalot to pewnie efekt kapania. Nie ubywa ci płynu?
mA4celi Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Opublikowano 25 Lipca 2013 O! faktycznie, płyn ucieka, ale także zbiorniczek wyrównawczy nie jest szczelny przy czujniku i myślałem że tamtędy ucieka. Podmienię może na opaskę skręcaną śrubą, która może mocniej dociśnie? .
Rekomendowane odpowiedzi