ptaku999 Opublikowano 29 Lipca 2013 Opublikowano 29 Lipca 2013 Witam Od poczatku w aucie nie dziala mi podgrzewanie fotela kierowcy. Ostatnio podlaczając komputer wszedlem w modul klimatronika i tam wyskoczyl mi nastepujacy blad: 01172 - Temperature Sensor: Driver's Heated Seat (G59) 29-00 - Short to Ground Czy ktos wie gdzie znajduje sie ten czujnik moze tylko cos sie w nim rozlaczylo a nie koniecznie jest do wymiany ?
szwarcu1 Opublikowano 31 Lipca 2013 Opublikowano 31 Lipca 2013 W B7 pod fotelem masz zieloną wtyczkę a w niej 4 przewody. Dwa z nich idą do czujnika temp w fotelu. Zmierz miernikiem czy są przejścia (czy jest pomiar rezystancji) o ile dobrze pamiętam na cieńszych przewodach. Nie wiem jak jest w B6, ale pewnie podobnie.
ptaku999 Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Opublikowano 31 Lipca 2013 W B7 pod fotelem masz zieloną wtyczkę a w niej 4 przewody. Dwa z nich idą do czujnika temp w fotelu. Zmierz miernikiem czy są przejścia (czy jest pomiar rezystancji) o ile dobrze pamiętam na cieńszych przewodach. Nie wiem jak jest w B6, ale pewnie podobnie. skoro vag pokazuje ze jest tam blad to nawet nie ma co mierzyc bo pewnie nie bedzie przejscia. chetnie kupie taki czujnik moze byc odrazu z cala mata.
szwarcu1 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 U mnie też pokazywał błąd czujnika temperatury po stronie pasażera i okazało się, że rozpięła się wtyczka - ale nie ta zielona, tylko taka biała pod fotelem...
ptaku999 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2013 U mnie też pokazywał błąd czujnika temperatury po stronie pasażera i okazało się, że rozpięła się wtyczka - ale nie ta zielona, tylko taka biała pod fotelem... u mnie jest cos powazniejszego bo wtyczki juz setki razy sprawdzalem i czyscilem. Musze rozebrac fotel ale bez nowej maty nie ma chyba sensu tego robic .
Rekomendowane odpowiedzi