Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd 01172 - Temperature Sensor: Driver's Heated Seat (G59) - nie grzeje fotel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od poczatku w aucie nie dziala mi podgrzewanie fotela kierowcy. Ostatnio podlaczając komputer wszedlem w modul klimatronika i tam wyskoczyl mi nastepujacy blad:

01172 - Temperature Sensor: Driver's Heated Seat (G59)

29-00 - Short to Ground

Czy ktos wie gdzie znajduje sie ten czujnik moze tylko cos sie w nim rozlaczylo a nie koniecznie jest do wymiany ?

Opublikowano

W B7 pod fotelem masz zieloną wtyczkę a w niej 4 przewody. Dwa z nich idą do czujnika temp w fotelu. Zmierz miernikiem czy są przejścia (czy jest pomiar rezystancji) o ile dobrze pamiętam na cieńszych przewodach. Nie wiem jak jest w B6, ale pewnie podobnie.

Opublikowano
W B7 pod fotelem masz zieloną wtyczkę a w niej 4 przewody. Dwa z nich idą do czujnika temp w fotelu. Zmierz miernikiem czy są przejścia (czy jest pomiar rezystancji) o ile dobrze pamiętam na cieńszych przewodach. Nie wiem jak jest w B6, ale pewnie podobnie.

skoro vag pokazuje ze jest tam blad to nawet nie ma co mierzyc bo pewnie nie bedzie przejscia. chetnie kupie taki czujnik moze byc odrazu z cala mata.

Opublikowano

U mnie też pokazywał błąd czujnika temperatury po stronie pasażera i okazało się, że rozpięła się wtyczka - ale nie ta zielona, tylko taka biała pod fotelem...

Opublikowano
U mnie też pokazywał błąd czujnika temperatury po stronie pasażera i okazało się, że rozpięła się wtyczka - ale nie ta zielona, tylko taka biała pod fotelem...

u mnie jest cos powazniejszego bo wtyczki juz setki razy sprawdzalem i czyscilem. Musze rozebrac fotel ale bez nowej maty nie ma chyba sensu tego robic .