marian2007 Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam czy wiecie może jak wymienić żarnik bez sciągania zderzaka? Czy jest możliwość wyciągnięcia lampy? Proszę o pomoc.
Fido Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 W B6 odkręca się śruby 1 i 5 a śruby 2 i 4 popuszcza i lampa wychodzi. W B7 może jest podobnie. Fota z pdf Sam Naprawiam B6/B7
marian2007 Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Opublikowano 30 Lipca 2013 W b7 są 3 śruby 2 trzeba poluzować a 1 wykręcić ale nie mogę wyciągnąć lampy bo przeszkadza zderzak . Myślałem że jest jakaś inna opcja niż ściąganie zderzaka . W b6 bez problemu wyciągałem całe lampy .
Fido Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Prawdopodobnie będziesz musiał popuścić mocowanie zderzaka tak by dało się go odchylić w dół.
afroo. Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Od strony pasażera demontujesz wlot powietrza razem z pokrywą filtra i masz dostęp do tyłu lampy. Natomiast gorzej jest od strony kierowcy - odkręcasz zbiorniczek płynu wspomagania i zbiornik płynu do sprysków, odchylasz maksymalnie ile da radę i jako takie dojście jest, trzeba się nagimnastykować. Najlepiej jeśli poprosisz kogoś z drobnymi rękami.
Rekomendowane odpowiedzi