Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APT] Poziom paliwa - dziwne wahania wskazówki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że jest sporo podobnych tematów, ale żaden w 100% nie odpowiadał mojemu przypadkowi. Otóż wczoraj jechałem sobie i jak gdyby nigdy nic nagle włączyła mi się rezerwa benzyny, gdzie miałem jeszcze na oko 1/4 zbiornika paliwa. Jechałem w tym czasie na LPG. Na domiar złego wskazówka zaczęła opadać w oczach i po dojechaniu do domu oczywiście skończyła opadania na 0. Nie zlokalizowałem żadnego wycieku, ani żaden zapach benzyny się nie rozprzestrzenia. Czy to może to być wina jakiegoś "dziurawego" pływaka w zbiorniku paliwa (jeśli taki istnieje w ogóle)? czy są to skutki jakiejś innej awarii??

Opublikowano

ja tez to mam u siebie czesto jak wskazówka jest w okolicach 1/4 baku to zmierza w oczach do zera

potem auto postoi i wskazówka jest spowrotem na 1/4 baku a kontrolka od rezerwy wciaz sie swieci :polew:

rece opadaja

Opublikowano

Ja przy moim mam podobne objawy, masakra :kox: gdzies czytalem ze nalezy przeczyscic w zbiorniku paliwa, przyznaje ze nie probowalem ale w koncu bede musial bo szalu mozna dostac :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

no to pięknie,.... demo84, olesz77: a jak tankujecie to wskaźnik się podnosi czy nadal świeci się rezerwa?

Opublikowano

jak zatankuje to wraca do normy :)

Opublikowano

u mnie jest tak ze jak jade w trasez bakiem na max to do polowy baku schodzi takjakby wolno a po polowie zaczyna przyspieszac. (podobny efekt tylko odwrotny do tego z predkosciomierza) tak jakby wskazowka baku tez miała 2 szybkosci przebiegu

Opublikowano
  • Autor

wczoraj zatankowałem 10litrów i wskazówka znów podniosła się powyżej 1/4 baku, czyli o 10 litrów więcej niż było przed tym incydentem... bardzo ciekawe zjawisko... chyba trzeba będzie się podoktoryzować w tym temacie, będę informował na bieżąco. pzdr

Opublikowano

Panowie miałem to samo, wymieniłem ten mały filierek, który jest na filtrze powietrza (taka mała czarna beczułka z wejściem i wyjściem) i problem ustąpił. Dodatkowo syczało z baku.

Warto wspomnieć, że jest to podłączone do kompa.

Może to jest problemem, zajrzyjcie do tej "beczułki" u mnie pomogło.

gdyby ktoś nie mógł znaleźć to mogę podesłać fotki piszcie [email protected].

Pozdro

Opublikowano

Tak, to jest czujnik odpowiedzialny za odpowietrzanie zbiornika :>.. Jezeli jest sprawny, to fajnie cyka :naughty:..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

OOOO wlaśnie, może faktycznie to wina tego czujnika, u mnie to on nie tyka tylko juz prawie niekiedy oddaje odglosy jakbym mial dieselka, :polew: a wskaznik paliwa :wallbash::kwasny::wallbash: nadal szaleje. Ostatnio mialem dluższy wyjazd i zalalem zbiornik do pelna, po 120 km autostrady wskaznik wskazywal 1/3 zbiornika, gdybym nie znal mojej niuni to wpadlbym w szal ale ..... po zjechaniu a autostrady na nasze polskie drogi :polew: :polew: wskazowka wrocila do normy czyli na 3/4 zbiornika, można sie przyzwyczaic hehe, ale trze cos z tym zrobic

Opublikowano

a u mnie jak zatankuje to wskazówka przez chwile sie podniesie po chwili spada w oczach az na zero, tylko ja żadnego syczenia wydobywającego sie z baku nie słysze...co może byc?