Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Korekcje na pompowtryskach zapytanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co sądzicie o tych korekcjach (kanał13)

cylinder 1-0,12

cylinder2 0,07

cylinder3 -0,40

cylinder4 0,45

Mam już myśleć o wymianie?

Opublikowano

znajdz sobie inny problem

Opublikowano

Przeciez w poradnikach wyraznie jest napisane ze odchyly +/- 2,8 sa ok, wiec nie masz co poprawiac :)

Opublikowano

Jest dobrze, nie ma się czym martwić:wink:

Opublikowano
Przeciez w poradnikach wyraznie jest napisane ze odchyly +/- 2,8 sa ok, wiec nie masz co poprawiac :)

sorry ale branie na serio wszystkich porad z tych mądrych książek i podawanych w nich wartości mija się z celem. Jak któryś z cylindrów osiąga wartość +2,8 mg/skok to z powodzeniem można powiedzieć, że ten cylinder jest kulą u nogi sprawnego silnika bo prawie wcale nie pracuje i często generuje dodatkowy błąd - brak wykrywania zapłonu na danym cylindrze - najczęściej te wartości wynoszą +2,99 mg/skok i wtedy albo pompowtryskiwacz wcale nie podaje paliwa albo leje nim jak z wiadra co uniemożliwia spalenie tak chluśniętego bez ciśnienia paliwa.

Oczywiście w przypadku Bastka faktycznie nie ma powodów do niepokoju ale opisuję ogólnikowo podkreślając, że niektóre wartości w poradnikach są grubo przesadzone i nijak mają się do rzeczywistości.

Opublikowano
  • Autor

Powodem mojego posta był błąd p2196 z którym wprawdzie się uporałem wymieniając sonde na inna,ale po wymianie sondy silnik z dynamicznego zmienił się na muła. A co jeszcze jest ciekawe korekcje z inną sondą (oczywiście numer taki sam) wynoszą 1cylinder 0,00 2cylinder 0,00 3 -0,12 4 +0,12 lecztak jak wczesniej napisałem silnik jest mułowaty a w sterowniku brak jakikolwiek błędów. Więc postanowiłem wrócić do starej sondy aby móc normalnie jeździć tylko obawiałem się że z pompkami może być coś nie tak. Tak więc wracam do punktu wyjścia z moim błędem p2196.Pozdrowionka

Opublikowano

W takim razie jak masz możliwość zrób komplet logów i wtedy coś więcej powinno być wiadomo.