Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaciski i jarzma na przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam u siebie obecnie z przodu zwykle pełne tarcze, chciałbym założyć tam wentylowane ale wiem, że wiąże się to z wymianą zacisków i jarzm. Mam możliwość tanio kopić jarzma i zaciski ale od audi A4B5 po drugim lifcie o ile dobrze się orientuje, dokładnie od dizla 1.9. Czy zestaw z tego auta bd pasował do mojego???

Opublikowano

bedzie ja mam takie założone i mam wentyle z przodu

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za szybka odp, i mam rozumieć, że muszę przełożyć zaciski jarzma i prowadnicę, zwrotnicy nie muszę ruszać ??? Poza tym inne zaciski nie bd widziały np o czujnik ABS-u lub tym podobne??

Opublikowano

musisz zmienic zaciski z jarzmami oraz przewody metalowe z mocowaniami

ale to powinienes miec w zestawie z zaciskami

do tego tarcze oraz klocki, całosc masz P&P

Opublikowano

jak będziesz zmieniał na 280 wentylowane to tylko jarzma,klocki no i tarcze,zaciski zostaną stare

Opublikowano

Zaciski tez sie zmienia bo beda za krotkie

Opublikowano
  • Autor

Ok teraz już wszystko wiem dzięki za pomoc

Opublikowano

ja mam akurat cale zwrotnice przekladane i mam 288 wsadzone wentyle

Opublikowano
  • Autor

To tak dopytam na koniec jeżeli dobrze zrozumiałem jedną z wyższych wypowiedzi oprócz jarzm i zacisków muszę wymienić całe metalowe przewody co idą do kół od pompy??

Opublikowano

Nie, zmieniasz te od elastycznych do zacisku

Opublikowano
  • Autor

Aa teraz jak zobaczyłem na schemat to kumam :P. Jeszcze jedno jeżeli te zaciski i jarzma wezmę z auta powypadkowego to raczej nie jest wybitny problem??? Auto miało mocnego dzwona koleś wyjechał mu z podporządkowanej i się zderzyli prędkość była zacna bo kolega audikiem leciał 100 km/h i nie dotknął nawet hamulca jak tamten mu wyjechał. Nie wiem czy te zaciski sa całe jak gdyby były to warto je wziąć??

Opublikowano

jak wszystko proste to bez problemu

Opublikowano
  • Autor

I mam takie samo zdanie :) aha jeszcze coś co prawda nie ten temat ani dział ale takie szybkie pytanie czy tylne lampy z lifta II do przedlifta bd pasowały P&P, tzn nie bd musiał nic przerabiać z elektryką???

Opublikowano

pasują bez problemu,z tymi zaciskami to może i coś tam jest bo nie mogłem wcisnąć tyle tłoczka i myślałem że po prostu mam za mało siły,a że musiałem zmieniać przewody to odrazu założyłem drugie zaciski,zaciski po regeneracji,nowe tarcze nowe klocki a w razie któryś klocek piszczy co Ty Dev na to?ułoży się wszystko?dodam że na zimnym nie piszczy,klocki mam brembo

Opublikowano
  • Autor

No to fajnie mówisz, że wystarczy przełożyć całe lampy i bd git :) dzięki za pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Wtyczki po II lifcie są inne niż przed, ale sama lampa pasuje dobrze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czyli mam rozumieć, że wtyczki bd musiał przerabiać jakbym chciał założyć u siebie lampy po lifcie?

I jeszcze coś ale to już odnośnie hamulców jada do mnie hamulce, tzn tracze klocki łożyska inaczej mówiąc komplet ( tarcze klocki BOSCHA łożyska SKF-u ) pytanie jest jedno czy pierścień ABS-u z przedniego przegubu będzie pasował na tylną tarcze hamulcową bo takowy przegub uszkodzony mam a zębatka na nim jest ok byłby to dla mnie ułatwieniem bo nie musiał bym zbijać obu pierścieni starych tylko jeden

Opublikowano

Przekładasz we wtyczkach 2 kable pomiędzy sobą i wszystko dziala jak powinno.Opis które kable powinien być w dziale Warsztat

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki za pomoc