NikoA4 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 mam maly problem z moim nowym nabytkiem,auto to A8 D3 4.2 benzyna. problem polegal na palacym sie esp,zakupilem calego pajaka [modul z tasma imanetkami] wszystko o takich samych numerach,z wyjatkiem manetki tempomatu.ktora byla z aktywnym tempomatem,i po zamontowaniu pokazywal blad 02083 komunikat zadania opoznienia . a wiec manetke zalozylem swoja,ale niestety nie dziala tempomat . na vagu blad 17977 cruise control switch (E45) implausible signal P 1569 -008 implausible signal czy to ma zwiazek ze z tym modulem byla inna manetka? moze ktos juz mial podobny problem.
wrclaguna Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zle manetki kupiłes , masz ACC ?
NikoA4 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2013 zanim wymienialem tasme i modul tempomat mi dzialal.mialem tylko dlad 01826 czujnik kata skretu kierownicy. modul i tasme kupilem o identycznych numerach,tylko data produkcji czesci jest inna [nowsze] co to jest ACC?
Marcin6 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Active Cruise Control Aktywny tempomat
NikoA4 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Tak z modulem ktory kupilem byla manetka tempomatu,active cruise control. Ale ja mam zwykly,i po zalozeniu tej manetki active,mialem blad odnosnie ustawienia dystansu. A wiec przelozylem swoja manetke i nie dziala teraz tempomat,a wczesniej dzialal idealnie,jak juz napisalem modul i tasma maja takie same nr. ---------- Post dopisany at 20:25 ---------- Poprzedni post napisany at 12:44 ---------- Tak sobie teraz przegladam ross-tech i mysle,a moze coding mam zly,w (16)steering wheel electronics. bo ja mam LHD,a modul raczej jest od RHD. Numery modulow takie same. czy nie wlasciwe kodowanie moze miec az taki wplyw na dzialanie tempomatu?
Rekomendowane odpowiedzi