Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to za dźwiek ? FILMIK Pomoże ktoś ? Nowy filmik!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem od pewnego czasu ... Chodzi o dziwny dzwięk jak wydaje ( no właśnie co to...;/:kwasny:) gdy puszczam lekko sprzęgło lecz nie do końca gdy auto zaczyna ruszac slychac jakiś chrobot i to dość głośny ...;/ myslalem ze to moze obudowa silnika ale sprawdzona jest i trzyma się dobrze. To samo jest gdy np jade na 1 biegu wrzucam 2 auto ma niskie obroty i znow to slychac gdy dodaje gazy obroty są powyżej 1200 jest ok potem auto normalnie przyspiesza, pali w normie czyli od stylu jazdy :wink:. Najbardziej jest to slychac gdy auto jest zimne ale gdy zlapie temp rowniez to slychac dość wyraźnie. Dodatkowo przy pełnym skręcie kierą slychać piski ;/ jakby coś sie ślizgało ... podejrzewam ze to sprzęgiełko alternatora bo napinacz jest nowy możliwe to???

. MOV 5034 - YouTube

Opublikowano

nic nie słychać.. masz coś lepszego czym możesz nagrać ?

Opublikowano
  • Autor

Postaram sie coś lepszego jutro ogarnąć...;/ albo najlepiej kogoś kto stanie przy silniku i to złapie ...;/

Opublikowano

ja obstawiam właśnie sprzęgiełko alternatora :wink:

Opublikowano
  • Autor
ja obstawiam właśnie sprzęgiełko alternatora :wink:

Mam taką cicha nadzieje ze to tylko sprzęgiełko ;p chyba ze po wymianie rozrządu mechanik coś niedokładnie złożył ...:eusathink:

Opublikowano

myślę, że rozrząd raczej nie ale swoją drogą zrób filmik z lepszym dźwiękiem - nie zaszkodzi :wink:

Opublikowano

Ja ostanio przerabiałem podobny temat , tez miało to byc sprzegiełko , wymieniłem i okazało sie że nadał to jest , wiec szukanie dalej , i okazało sie że to wina kompresora klimatyzacji , wymieniłem te koło i po problemie całość wymiany kosztowała mnie 500zł wraz z robotą

polecam wjechać na podnośnik i od spodu posłuchać kompresora klimy

Opublikowano
  • Autor
Ja ostanio przerabiałem podobny temat , tez miało to byc sprzegiełko , wymieniłem i okazało sie że nadał to jest , wiec szukanie dalej , i okazało sie że to wina kompresora klimatyzacji , wymieniłem te koło i po problemie całość wymiany kosztowała mnie 500zł wraz z robotą

a słychac u Cb to było na włączonej klimie czy na wyłączonej???:wink:

Opublikowano

na wyłączonej , jak działała nie było tego tak słychać

Opublikowano
  • Autor
na wyłączonej , jak działała nie było tego tak słychać

:eusathink: hmm kurde to by pasowało ... i te piski myslisz ze tez od tego są ?

Opublikowano

tak myśle że piski tez od tego

Opublikowano
  • Autor

a tak nawiasem mowiąc to co ma kompresor klimatyzacji do tego ? skoro piszczało u Cb na wyłączonej klimie ?

Opublikowano

Właśnie może pomyśl jak działa.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
  • Autor

Gdybym wiedział dokładnie nie pytałbym :kwasny:

Chodź ostanio zauważyłem że na włączonej też to słychać...

Opublikowano

Zdejmij pasek z alternatora i odpal bo może naciąg juz padł.

Sony Xperia Tapatalk 4

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

MOV 5073 - YouTube nowy filmik tutaj widac jak falują obroty ;// czym to moze bys spowodowane ? i slychac piski ;/

---------- Post dopisany 16-09-2013 at 20:18 ---------- Poprzedni post napisany 04-09-2013 at 20:28 ----------

Problem rozwiązany jednak to bylo sprzęgiełko a autko chodzi o połowe ciszej :)

Opublikowano

Przyczyną falujących obrotów może być czujnik temperatury płynu chłodzącego G2/G62... Słabo słychać ten dźwięk, mogłeś podejść do przodu i otworzyć maskę chociaż.

Opublikowano
  • Autor

drogi taki manewr zeby wymienić taki czujnik płynu chlodzącego ?

Opublikowano

Nie ;) jakieś 100zl w ASO ori czujnik.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano
  • Autor

A to tragedii w takim razie nie ma :wink: a robota jest do ogarnięcia we własnym zakresie czy to dosc skomplikowane i trzeba udac sie do mechanika? Przyznam że nie bardzo orientuje sie na temat tego czujnika...:kwasny: