Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

nie działa oświetlenie nóg i elektryczna regulacja lędźwi, problem z pakietem swiatło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie .

1. Nie działa mi oswietlenie przestrzeni nog z tyłu oraz elektryczna regulacja foteli kierowcy i pasazera to samo .

dodatkowo mam pare problemów z elektryka.

2. nie działa mi podswietlenie pod drzwiami z przodu kierowcy oraz pasazera nie działa równiez czerwone swiatełko ostrzegawcze na drzwiach kierowcy i pasazera z tyłu jest ok

3. nie zamykają sie drzwi kierowcy z pilota tylko kluczyk wchodzi w gre . szyby zamykaja sie zdalnie z pilota .na wyswietlaczu miedzy zegarami pokazuje sie ze drzwi otwarte albo zamkniete . wiec z czujnikami wszystko ok w środku tez sie światło zapala po otwarci drzwi ale dlaczego sie swiatełka w drzwiach nie zapalają ? wiazke drzwi kierowcy rozebrałem całą i kazdy przewód oglądałem z osobna polutowałem przerwane niestety dalej to samo :/

kody błędów vag

Control Module Part Number: 8E0 959 433 AS

7 Faults Found:

01366 - Opened Due to Crash Signal

36-10 - Open Circuit - Intermittent

00955 - Shareware Version. To Decode all DTCs

35-00 - Please Register/Activate

01331 - Shareware Version. To Decode all DTCs

80-00 - Please Register/Activate

01811 - Shareware Version. To Decode all DTCs

37-00 - Please Register/Activate

01802 - Shareware Version. To Decode all DTCs

57-10 - Please Register/Activate - Intermittent

01561 - Shareware Version. To Decode all DTCs

61-00 - Please Register/Activate

01562 - Shareware Version. To Decode all DTCs

59-10 - Please Register/Activate - Intermittent

Opublikowano

Czy wszystkie błędy wracają?

pierwsze co to sprawdź bezpieczniki przy kierownicy, wygląda na to że brakuje napięcia na sterowniku drzwi kierowcy i pasażera (jeden wspólny bezpiecznik - któryś z małych) - to by rozwiązywało problem 2 i 3 punktu.

Jeśli chodzi o pkt 1 to też sprawdź bezpiecznik zamocowany na MCE (jak zdejmiesz osłonę pod kierownicą to będzie widoczny. Przestrzeń nóg jest sterowna z MK. Sprawdź na początek kostki pod fotelem kierowcy i pasażera - czerwona jest od elektryki i oświetlenia.

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie bezpieczniki sa ok . sprawdzałem tak mocno ze rozwaliłem sporo rzeczy po drodze . ale udało sie naprawic juz wszystko :) nie sprawdzałem napięcia na kostkach pod fotelami . wydaje mi sie ze go tam nie ma . kostki sa wpięte wszystko wyglada oryginalnie przewody wygladaja bardzo zdrowo . nie miałem próbówki ani miernika zeby zmierzyc czy tam jest napięcie . podgrzewanie foteli działa . elektryka w fotelach niestety nie tak samo jak i oswietlenie przestrzeni nóg z tyłu . podpowiesz cos jeszcze ?

co do drzwi kierowcy i pasazera dalej to samo :/ instalacja wydaje sie byc ok . mowie w drzwiach kierowcy przegladałem całą kazdy kabelek z kolei tej od drzwi pasazera az tak nie przegladałem ale wydaje mi sie ze jest ok . jutro rozbiore . ale to musi byc cos innego .

Opublikowano

Przyjrzyj się czerwonej kostce w fotelu, bo to ona jest od elektryki w siedzeniach i oświetlenia przestrzeni nóg pasażera :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Bezpieczniki wszystkie ok . ale pod obudowa kierownicy jest jeszcze pare przekazników i bezpieczników moze ktorys z nich jest odpowiedzialny za to ?

DSC_0784.jpg

---------- Post dopisany 11-09-2013 at 16:16 ---------- Poprzedni post napisany 24-08-2013 at 17:51 ----------

Wracam do tematu . Problem z punktu 3ciego srasznie mnieirytuje . moze ktos cos podpowiedziec ? wczoraj rozebrałem jeszcze raz tapicerke wyciagnałem na zewnatrz przewody i kazdy po kolei przestrzeliłem miernikiem . wszystkie przewody sa sprawne . Niestety swiatełko czerwone w tapicerce nie działa oraz podswietlenie na chodnik :/ dodatkowo nie zamyka sie zamek z pilota .

Opublikowano

Rozbierz boczek i tam szukaj problemu.

Opublikowano
  • Autor

Rozebralem wszystko jest z nim ok poza tym boczek chyba nie ma nic wspolnego z zamkiem bo zamek bie chce sie zamykac z pilota wszystkie inne zamykaja sie ok

Opublikowano

No nie chcę się zamknąć, bo jest coś spieprzone w boczku pewnie :decayed:

Jak odłączysz kostki od silniczka szyb to nie ma zamka ani podświetlenia.

Opublikowano
  • Autor

To moze ten silniczek jest spieprzony?

Opublikowano

Też miałem to samo popatrz na okablowanie w boczku poszukaj dobrze a znajdziesz :D powodzenia

Opublikowano
  • Autor

A zamek? To jest powiazane?

---------- Post dopisany 14-09-2013 at 20:56 ---------- Poprzedni post napisany 12-09-2013 at 10:50 ----------

Problem z oswietleniem w drzwiach oraz centralnym rozwiązany . Wiązka w drzwiach była cała . problemem były wypalone piny w kostce w słupku . wypalone miałem 2 piny kabel pomaranczowo brązowy oraz czerwono zółty . wypiąłem kable z kostki dolutowałem przewody i przeprowadziłem je do kostki w słupku . w kostce w słupku przewody maja identyczne kolory . Problem z zamkiem rozwiązał sie moge zamylac juz z pilota . jezeli ktos ma podobny problem niech skupia sie własnie na tych kolorach przewodów . podświetlenie chodnika oraz czerwone swiatło ostrzegawcze działaja .

pozostał problem z elektryka foteli .