arc_as Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Witam, jakie logi muszę zrobić [statyczne] zimnego silnika aby sprawdzić co jest przyczyną nierównej pracy. Silnik odpala dobrze, ale do czasu rozgrzania się częściowo nie równo pracuje. Przy wolnej jeździe np. na pierwszym biegu potrafi szarpać. Błędów brak. Chciałem zrobić LOGI od odpalenia do osiągnięcia 90 C, tak aby zdiagnozować np.: czujnik temperatury, sondy lambda, przepływkę i nie wiem co jeszcze. Pozdrawiam Arek Audi A4 B5 2000r 1,8 AVV
german81 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 zrób logi dynamiczne na rozgrzanym silniku z bloku 2 20 31 33 i po odpaleniu z bloków 1 15 16
arc_as Opublikowano 10 Września 2013 Autor Opublikowano 10 Września 2013 Witam, czekałem ze zrobieniem LOGów, ponieważ miałem dostać nową przepływkę. Dzisiaj założyłem nową przepływkę i zrobiłem logi po odpaleniu (statyczne) 1,15,16 Byłem przekonany, że to przez przepływkę tak nierówno chodzi, jak jest zimny. Niestety wymiana pzrepływki i filtra powietrza nie pomogła. Grupy: 001,015,016 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Silnik pracował nierówno, aż do osiągnięcia temperatury 40 C. Wtedy jak ręką odjął, równiutka praca. Dodatkowo statycznie zrobiłem: Grupy: 001,002,003 -VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004,005,006 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Dzisiaj już nie dam zrobić dynamicznych bo u nas leje deszcz. Coś z tych logów można wywnioskować? Pozdrawiam Arek ---------- Post dopisany 10-09-2013 at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany 09-09-2013 at 17:58 ---------- Może jest problem z automatycznym ssaniem? Tak jakby za szybko odpuszczało. Za czas ssania odpowiada czujnik temperatury, czy jego wskazanie podejrzec można w grupie 001?
Rekomendowane odpowiedzi