Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dywanik / mata bagażnika - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam i znaleźć nie mogę konkretnych opinii.

Potrzebuję kupić matę bagażnika do A4 B5 AVANT głównie z uwagi na możliwość zalania bagażnika wożonymi cieczami.

Maty jakie znalazłem na alledrogo mają rant 4-5cm i spełniałyby wymogi idealnie.

Maty na aukcjach są głównie poliuretanowe lub polietylenowe, więc to nie guma, ale jak z jakością, wytrzymałością?

Może któreś są jakieś lepsze, inne gorsze, lepiej dopasowane, mniej poślizgowe coby nie brać zwykłej plastikowej wydmuszki po której wszystko będzie jeździć.

Opublikowano

W sumie wszystko wiesz wez taka co widać ze siatka gumowa jest w srodku wklejona.Mam i chwale.

http://allegro.pl/mata-bagaznika-do-audi-a4-b5-avant-super-jakosc-i3481967276.html

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Mam w B6 coś podobnego jak kolega powyżej i sprawuje się bardzo dobrze:wink:

Opublikowano
  • Autor

Bo myślałem o tych najtańszych bo samą matę antypoślizgową mam tylko, że jest to gumowa, drobna siateczka i nijak nie zatrzymuje cieczy :D

Opublikowano

Zaceruj.;-)

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
  • Autor

hahaha, zaceruję a bokiem poleci :P

W sumie najważniejsze dla mnie czy leży ciasno i dobrze się wpasowuje bo raczej bez znaczenia jest czy ma ten kawałek antypoślizgowy czy nie bo w tej samej formie klepią wszystkie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ostatnio kupiłem taką matę do bagażnika z anty-poślizgiem i jestem bardzo zadowolony.

Jest robiona na wymiar więc pasuje idealnie i nic się nie przemieszcza, ten anty-poślizg nawet działa.

Jak chcesz to mogę Ci podesłać parę fotek.

Opublikowano

Mam u siebie taką i jest wszystko ok.

Poza tym sprzedaję takie rzeczy i klienci chwalą sobie te maty.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie kupiłem bo na szybko potrzebowałem i położyłem kawał grubej folii, więc póki co spełnia wymagania, ale estetycznie wymiociny.

A jak z ich elastycznością? Daje się bez problemu podnieść i uchylić podłogę aby wyciągnąć klucz czy coś?

Opublikowano

Ma to mniej więcej sztywnosc kuchennej stołowej podkladki do obiadu. Wyginasz zwijasz jak chcesz.

Tapatalk 4.

Opublikowano

A jak z ich elastycznością? Daje się bez problemu podnieść i uchylić podłogę aby wyciągnąć klucz czy coś?

U mnie żadnych problemów z tym związanych:wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę, że temat deko nieaktualny, ale...

Zaraz po zakupie auta (czyli niedawno) kupiłem taką wykładzinę/matę/wkład jak poniżej. Wiedziałem, że będzie urządzanie mieszkania, płytki, cement, kleje, płyny i inne takie...

Z matą nie ma najmniejszego problemu, przylega bardzo szczelnie do boczków, siedzeń i progu załadunkowego. Myłem ją myjką ciśnieniową, traktowałem chemią w stylu AKRY, żeby umyć z oleju. Przewiozła sporo ostrych/kanciastych rzeczy, widać gdzieś zarysowania, ale jest cała i nie ma żadnych dziur.

Jedyną rzeczą której mi brakuje to podcięć w macie na uchwyty od strony oparcia, tych od strony klapy można używać. Od biedy można założyć i od strony kanapy, ale boczki się wyginają wtedy....

Co do czyszczenia, miałem w innym aucie taką z matą antypoślizgową i jak się kiedyś olej wylał, to wsiąkł jak w gąbkę... Tutaj z kolei jak coś jest luzem to jeździ jak po lodowisku... więc coś za coś...

a tu mata o której mowa

MATA WKŁAD BAGAŻNIKA AUDI A4 B5 94-01 KOMBI / GJK (3601170055) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Tak to wygląda:

svmlx7chixqo.jpg

ubvfzn8v74o7.jpg

To akurat jest wersja z anty-poślizgiem i muszę przyznać że to naprawdę działa.

Obawiałem się że taki gumy w bagażniku będzie śmierdział na parę metrów, ale nic nie czuć.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony.