Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swiatla/Kierunki USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno juz myslalem nad swiatlami ala USA, lecz ciezki to byl temat gdyz mowiono o podwojnej zarowce itp... Stwierdzilem ze za duzo grzebania i sie nie oplaca...

Lecz ostatnio znajomy mi podpowiedzial ze zakupil modul USA... : US-Modul - PARTS AND RETARDS AS

Znalazlem tez cos podobnego na : Moduł kierunki jak w US USA Blinker HIT indicator (3511186128) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A wiec dlugo sie nie zastanawiajac zakupilem zestaw z pierwszego linka(mieszkam w Norwegi wiec latwiej mi bylo)

Jak dla mnie ten zestawik jest idealny gdyz jest na tyle maly ze spokojnie mozna go wsadzic do lampy i prosto sie go montuje, a efekt idealny :)

DSC_4677.jpg

Jest to moj pierwszy post instruktazowy wiec prosze o wyrozumienie :) to zaczynamy...

Tak wyglada zakupiony przezemnie bajer:

DSC_4667.jpg

Mozna to zamontowac na zewnatrz lampy, ja jednak wybralem montaz w srodku lampy ze wzgledow estetycznych pod maska. Dlatego tez przedstawie sposob montazu w lampie.

A wiec przede wszystkim wyciagamy lampe odkrecajac 4 srubki wokol lampy kluczem Torx 30.

Jak juz mamy lampe na stole, sciagamy dekielki i znajdujemy zarowke postojowa. Do plusowego kabelka czyli fioletowo-zoltego lutujemy niebieski kabel od naszego urzadzonka:

DSC_4668.jpg

Nastepnie przechodzimy do zarowki kierunkowskazu, znajdujemy dwa kabelki ktore ida do zarowki, dwa czarne przewody. I tu uwaga! nalezy sprawdzic ktory z tych dwoch kabelkow jest plus, dodam ze nie jest tak samo w L i P lampie!

Wlaczamy kierunkowskaz i mierzymy miernikiem gdzie nam podaje plus.

Jak juz znajdziemy plus nalezy go obciac i od strony wtyczki przylutowac czarny kabel a od strony zarowki czerwony:

DSC_4669.jpg

DSC_4671.jpg

Wiadomo ze trzeba wszystko ladnie zaizolowac tasma lub opaskami termokurczliwymi.

Bardzo ladnie te swiatla wygladaja :)

DSC_4659.jpg

DSC_4661.jpg

DSC_4672.jpg

DSC_4673.jpg

DSC_4676.jpg

Calkiem inaczej bedzie wygladal montaz w przypadku tego z Allegro. Ale na pewno dodana bedzie instrukcja wiec nic tylko zakladac:)

Mam nadzieje ze komus pomoglem.

Pozdrawiam!!

Opublikowano

mod spoko ale w pl dowod za to leci:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Tu nie maja zwyczaju zabierania dowodow. Zwykle mandat albo kwitek do stacji diagnostycznej na kontrol. Ale zawsze mozna sie tlumaczyc ze nie wiedzialem ze tak nie wolno ;P zwykle dziala xd

• 1 rok później...
Opublikowano

a ja odgrzeję znów temat z pytaniem:

jak można wyłączyć kierunkowskazy przód z wersji usa na eu, żeby nie świeciły jako pozycyjne tylko migały normalnie, bez wyrzucania błędów spalonej żarówki w b7?

Opublikowano

a ja odgrzeję znów temat z pytaniem:

jak można wyłączyć kierunkowskazy przód z wersji usa na eu, żeby nie świeciły jako pozycyjne tylko migały normalnie, bez wyrzucania błędów spalonej żarówki w b7?

kolego kodowanie ,bylem u kolegi robil mi to ostatnio ale nie wiem jak (kilka klikniec i bylo zrobione) wiec z wylaczeniem bedzie to samo

Opublikowano

kolego kodowanie

tak właśnie, tylko czy ktoś wie jak to zrobić? posiadam vcds a z szukajką jeszcze się nie zaprzyjaźniłem jeśli był już taki temat.

przy okazji zapytam czy można samemu przerobić radio z wersji usa tak żeby odbierało europejską częstotliwość?

Opublikowano

spróbuj zakodować światła na europe, z tego co wiem to sam nie przrobisz radia z usa na europe...

Opublikowano

spróbuj zakodować światła na europe

jest na forum jakaś instrukcja do krótkiego kodowania, które mam w b7?

Opublikowano

dział elektryczny i kodowanie MCE, szukaj wszystko jest :)

Wysłane z mojego I213 przy użyciu Tapatalka