Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o analizę logów , słabsze auto i zwiększone spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie proszę o analizę logów auto więcej pali i spaliny mają brzydki zapach:

dynamiczne

Log (0 - 001,002,003)

Log (1 - 004,033,031)

statyczne

Log (2 - 001,002,031)

Log (3 - 003,004,033)

---------- Post dopisany 05-09-2013 at 09:40 ---------- Poprzedni post napisany 04-09-2013 at 19:37 ----------

Bardzo proszę panowie o pomoc

Opublikowano

Masz lpg to był log na pb? temperatura silnika niska termostat do wymiany, przepływka jakies dziwne rzeczy pokazuje, na wolnych jest zalany paliwem korekta na -25 % przy obiązeniu jest za ubogo.

Opublikowano

Ten log robiłem na LPG

Opublikowano

To wiele wyjaśnia, bo teraz nie wiemy czy masz problem z autem bo z lpg na pewno, co tam masz za instalacje jakie wtryski reduktor? na pewno jest do regulacji lub regeneracji bo na wolnych zalewa go gazem a przy obciązeniu brakuje. Jak chcesz sprawdzić czy jest ok na pb to skasuj błędy vagiem i dopiero potem rób logi na benzynie będzie mniej więcej wiadomo czy jest wszystko w porządku na benzynie.

Opublikowano

ok logi zrobię na benzynie , a instalację LPG mam staga 4 eco , wtryski valtek czerwone , a reduktor Shark

---------- Post dopisany 11-09-2013 at 23:01 ---------- Poprzedni post napisany 06-09-2013 at 07:55 ----------

koledzy a co może być powodem że sonda pokazuje mi na wolnych obrotach mieszankę bogatą około 0,7 V , podczas jazdy sonda pracuje prawidłowo podczas przyspieszania

Opublikowano

Na lpg czy na pb? bo to zasadnicza różnica.

Opublikowano

i na LPG i na PB tak samo na wolnych stoi na 0,7 a podczas jazdy czy na LPG czy na PB ładnie oscyluje