adasio13 Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 witam, nie wiem czy do końca w dobrym dziale napisałem ale polećcie mi jakiś skuteczny środek do oczyszczenia nagrzewnicy musze ją przeczyścić ponieważ mam słabe ogrzewanie
Bakru Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 Jeśli masz słabą pompe wody (dawno nie wymienianą) to w moim przypadku pompa po wlaniu płukanki się poddała i szybciej i taniej wyszlo wywalic nagrzewnice i wymienic. Niz wymieniać dodatkowo pompe wody ale to jest dość dobre Płyn do czyszczenia układu chłodzenia LIQUI MOLY Kuhler Reiniger, 300 ml - Motointegrator.pl - sklep internetowy
grzegorzmen Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 ja ja zawsze odpinam nagrzewnice przelałem odkamieniaczem do czajników i potem w odwrotna stronę węzem ogrodowym wypłukałem i w zeszłym roku grzał dobrze, jaki i w poprzednich autach i nie było adnego problemu ze szczelnościa . co do środków to chyba szkoda przepłacać , bo jeszcze trzeba płyn nowy zalewać i płuka cały układ .
Rekomendowane odpowiedzi