Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Niebieskie 1,9 TDI (90KM) by asterixs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Do zdjęcia byś chociaż panel założył:facepalm::grin::grin::grin:

No fakt, zapomnialem:grin:

---------- Post dopisany 24-09-2013 at 10:12 ---------- Poprzedni post napisany 18-09-2013 at 19:55 ----------

Gdzie moge dostac osłone akumulatora ktore byly montowane(widziałem w jednym B5 II FL) u mnie takiej nie ma a chcialbym taka kupic bo szlak mnie trafia ze jak pada deszcz to woda splywa z szyby po aku.. aha i jeszcze jedno czy lampy ori z polifta B5 podejda bez problemu i bez przerobek do mojego autka i czy jest na forum jakis opis o montazu lamp?

Opublikowano
  • Autor

Masz u mnie piwo :drinks: kuźwa szukałem ale nie w tej kategorii :facepalm: powinno podejsc do mojego??

Co do lamp ori poliftowych czytałem gdzies na forum ze zakladajac trzeba cos przerabiac tzn: błotniki itp - ile w tym prawdy czy montaz jest łatwy no i szukam takich co maja mijania, drogowe i halogeny w całosci nie wiem czy bedzie mi sie chciało przerzucać halogeny do zderzaka - chyba ze znajde od S4 w dobrej cenie :grin::grin:

Opublikowano

W poliftowych lampach nie ma przeciwmłowych(halogenów) wbudowanych, dlatego są one osobno w zderzaku. Żeby je zamontować trzeba błotniki ciąć, a to nie jest jakimś wielkim wyzwaniem :wink:

Opublikowano

Super kolor ;) Jakaś gleba dobry lać i będzie pięknie :) Pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

No i szybka wymieniona - identyczna jak orginał tylko firma NordGlass..

Nie długo sezon zimowy czas na zmiane plynów i laczki zimowe..

---------- Post dopisany 14-11-2013 at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany 08-10-2013 at 08:41 ----------

Siemka.

Auto przygotowane do zimy, wczoraj z kolega z klubu Audi 80 przygotowaliśmy moja do zimy.

Tzn wymienione wszystkie płyny i filtry.

Na wybór oleju zdecydowałem się na Valvoline Durablend Diesel 5W40 - ma wiele pozytywnych opinii a takze kolezka zalewa taki sam wiec nie mam co kombinować z innymi :) myślalem nad Motulem jeszcze, ale zdecydowałem sie na Vavoline.

Przed wymiana oleju zalany był płukanka LIQUI MOLY Płukanka Engine Flush Pro-Line 500ml a tak zeby było dokładnie.

Pozatym wymieniłem płyn chłodnicy na K2 Kuler czerwony a tazke filtry: paliwa, kabinowy, oleju i powietrza.

Czekam teraz na pierwsze objawy zimy i zmienie dopiero opony na zimowe :)

teraz sie wkurzam ze zadnej foto relacji nie robiłem z braku aparatu a tel mam biały i szkoda było mi go wymazać olejem pozdro:wink:

---------- Post dopisany 27-12-2013 at 16:26 ---------- Poprzedni post napisany 14-11-2013 at 12:10 ----------

Witam.

Troche ostatnio tu nie zagladałem praca dom i tak w kółko :)

Ale o swoja niebieska suczke dbam jak nalezy :) pod choinke dostała zaraz przed swietami nowy przegob ( GSP ) i wahacz lewy gorny tylni ( TRW ) no i zestaw kluczy 94cz. ( YATO ) aha zestaw głośników + tweetery ( NOKIA )

auto super pozdrawiam i zycze Bezawaryjności :)

---------- Post dopisany 09-01-2014 at 18:56 ---------- Poprzedni post napisany 27-12-2013 at 16:26 ----------

A po Nowym Roku 04.01 mała przygoda jadac do pracy i słyszac pisk w okolicach napinacza po ok 4-5km ucichło ale na moment bo po chwili poczyłem jak pasek klinowy pęka - przyczyna napinacz miał luz i wykrzywił się ocierając o obudowę rozrzadu w taki sposób pekł. Tak wiec lepiej zapobiegać a nie leczyć piszczy wiec napinacz do wymiany moze byc tak jak w moim przypadku :)

Napinacz firmy INA

Paski 4PK i 5PK firmy BOSH

Oraz przy okazji rozrzad firmy INA- poniewaz i tak był do wymiany a auto miało przód rozebrany już do wymiany napinacza i pasków.. Teraz wszystko tak jak fabryka dała :) pozdrawiem

---------- Post dopisany 17-02-2014 at 20:23 ---------- Poprzedni post napisany 09-01-2014 at 18:56 ----------

Jak oprocz salonu moge sprawdzic sobie nawet na internecie (bezplatnie) auto po nr. VIN ??

Szukam na forum i nic..

Pozatym auto swieżo umyte tydzien temu wymiana sprzegielka na alternatorze (INA) i polecialy nowe SMD w podświetlenie tablicy tylniej pozdrawiam

---------- Post dopisany 12-03-2014 at 09:35 ---------- Poprzedni post napisany 17-02-2014 at 20:23 ----------

Siema. Co myslicie o wahaczach firmy FEBI

Opublikowano

FEBI nie jest jakąś super firmą ;) ale jak zawsze są różne opinie, poszukaj na forum gdzieś jest temat o wahaczach Master Sporta i dobrze to przeanalizuj bo warto się nad tym zastanowić ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Rozne sa zdania i opinie, a tego kto jezdzi na zawieszeniu LAMFORDER czy Master Sport nie trzeba oceniac ze zle wybral. Ja wymienilem trzy wahacze a nie komplet Master Sporta za 500zl. Wiec trzeba przeanalizowac czy sie oplaca taniej kupic Mastera czy MEYBACHA:wink:

Ja staram sie zajezdzac na stacje jak cos powaznego uslysze w zawieszeniu - tutaj podkpilem sobie z wymiana i az sie trzy utrafiły choc banan dolny mialem wymienic na jesieni. Wczesniej pisalem ze wymienilem gorny wahacz TRW ale z braku funduszy banana nie ruszalem, no i po zimie wymienilem plus dwa ktore juz zaczynaly zdychac..Siedzialy TRW ze znaczkami 0000 wiec ktos to poprzednio szanowal wiec ja tez chce a w postach wymieniam co robie przy mijej audicy..

Teraz szukam oponek mysle nad Kleber DYNAXER HP3 205/55 R16 91 V

Kleber DYNAXER HP3 205/55 R16 91 V

---------- Post dopisany 05-05-2014 at 10:25 ---------- Poprzedni post napisany 17-03-2014 at 18:56 ----------

Witam. Przed weekendem majowym kiedy padało zauważyłem przecieki wody na słupku od strony kierowcy. Nie wiem może coś przepuszcza ta wode do środka auta, dodam że woda w okolicy 3/4 wysokości słupka przenika i ten materiał robi się mokry na słupku. Nie wiem jaka może być przyczyna na myjkę też nie jezdze z obawy przed zalaniem. Auto nie garażowane a szyba była wymieniona jakoś na jesieni - czy podjechać z tą szybą do zakładu gdzie mi ją montowali i czy jest jakaś gwarancja na tą szybę..

Auto chciałbym zacząć przygotować do odświeżenia lakieru ale wkurza mnie ten przeciek, jakieś porady z waszej strony??!

Opublikowano

Jedź, niech wklejają jeszcze raz. Ja jeździłem do partaczy 2 razy, ciężko to samemu ogarnąć.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki a jak finanse coś dopłacałeś?

Opublikowano

No co Ty, zj**%$li robotę to poprawka ma być i tyle. Żadnych dopłat czy coś tam. ja rozumiem po roku czy dwuch ale zaraz po wklejeniu żeby przeciekało to fuszerka i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Szyba wymieniana była w Listopadzie, przez zime nie ciekło bo była minusowa temperatura.. teraz marzec-kwiecień woda przedziera się do środka. Autem jeżdzę do pracy dopiero na urlopie w czerwcu mogę auto reklamować - tylko czy po tak długim zwlekaniu uznają reklamację? Tel nie mam a zadnego rachunku nie brałem - wiem błąd :slina:

podstawa reklamacji to paragon.. a tak bede musiał bulić za usługę :kwasny:

Opublikowano

Albo jak kumpel zrobił :wink: kupił uszczelniacz dekarski, taki elastyczny po wyschnięciu, zalał pod uszczelkami jak tylko się dało i ma spokój drugi rok. Taka metoda też się sprawdziła. W którym miejscu to przecieka?

Opublikowano
  • Autor

Na 3/4 wysokosci słupka od kierowcy od góry