maciucha512 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Od początku jak poruszam się audi dziwne rzeczy działy się z klimą. Na VAG nie ma błędów i w sumie wszystko działa, ale coś mi tu nie gra. Sytuacja wygląda tak: w taką pogodę jak mamy dzisiaj - około 15 stopni, odpalam wóz, nawiew manual bez klimy, temp ustawiona na 22 i ruszam. Na początku wentylator sam się ustawia na jedną kreskę. Jak wóz osiągnie około 60 stopni wentylator wkręca się na 3 lub 4 kreski i wieje ciepłym powietrzem. Zatrzymuje się na stacji i po ponownym uruchomieniu auta po 2 minutach z nawiewów leci zimne powietrze Bywa, że samoistnie wentylator wkręca się na wyższe obroty, a po manualnym zmniejszeniu sam jeszcze zmniejsza nawiew. Podczas ustawiania skrajnych temp - max i min wentylator wkręca się prawie na max. Zdarza się, że cała podróż mija mi na ustawianiu odpowiedniej siły i temperatury nawiewu. Kiedyś ktoś przyuważył, że mam inny numer klimatronika niż powinienem i dziw, że w ogóle działa. Czy czeka mnie wymiana czy da się go jakoś adaptować? W wozie mam takie coś: Auto HVAC Labels: 8L0-820-043-2D.lbl Part No: 8L0 820 043 B Component: A4 KLIMAVOLLAUTOMAT_D72 Coding: 04143 Shop #: WSC 06325 VCID: 2759FFAFEF7D
Rekomendowane odpowiedzi