artur1518 Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Witam Mam mały problem z moja audi, jadąc dziśiaj, w pewnym momencie straciła moc, na każdym biegu zbiera sie bardzo powoli i chcąc wejść na wyższe obroty( jadąc) wchodzi maksymalnie na 3100 obrotów i dalej nie che już iść. Wczesniej przed awarią miałem takie momenty ze jadąc i agresywnie dodając gazy powyżej 3 tys był efekt jak by sie silnik dusił i nie chciał wyskoczyć wyżej na obrotach, dopiero po popuszczeniu gazu i ponownemu dodaniu ustało. Zadazało sie tak coraz częsciej aż do dzisiejszego dnia. Jaka może być przyczyna?? Przepływomież?? Proszę o pomoc
Go0fi Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 Przepływomierz, zapieczona turbina - ogólnie na forum pełno tematów jest na ten temat, po wył i wł ponownie auta, powinno Ci wrócić wszystko do normy aż do ponownego spadku mocy podjedź pierw na diagnostyke, zrób Logi, wklej na forum i na pewno Ci ktoś pomoże
artur1518 Opublikowano 18 Września 2013 Autor Opublikowano 18 Września 2013 W tym momencie nie pomaga juz wył i ponowne wł, jutro pojade na diagnostykę i wszystko sie okaże. Mam nadzieje ze to przepływka.
wojtaszek18 Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 witam nie wiem czy to jest na miejscu, ale powiem od siebie a mam równieź awx i podczas mycia samochodu mocno auto zlałem wodą tak koło podszybia i prawdopodobnie zalało mi komputer, i auto jak zapalalo to zaraz gasło a potem jak juz jakoś nie zgaslo to wogóle nie miało mocy, zresztą jak próbowalem je rozpędzić to rozwinąlem max predkość 70km/h auto mega mulaste, nie do jazdy, ale jak juz komp wysechl to wszystko wrócilo do normy, dlatego może masz jakaś wilgoć tu koło podszybia i ci szwankuje ten komputer czy co tam jest,.
artur1518 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Opublikowano 22 Września 2013 Tak jak pisałem ze braki mocy były sporadyczne a wczoraj jadąc padało mocno deszcz i wtedy stracił moc bez odwrotu, więc mozliwe ze w coś tym jest. Tylko ze dziś po odpaleniu braki mocy był dalej. Kiedyś jak odłączyłem wtyczkę od przepływki to silnik zachowywał sie tak samo jak dziś. Więc sam nie wiem co mysleć, mam nadzieje ze diagnoza okresli sie dokładnie co i jak. ---------- Post dopisany 22-09-2013 at 13:11 ---------- Poprzedni post napisany 18-09-2013 at 19:52 ---------- Witam, wiadomość piszę bo moze ona komuś sie przydac w rozwiązaniu usterki, przyczyną był zepsuty całkiem PRZEPŁYWOMIERZ, który również zaburzał pracę EGR przed całkowitym osłabieniem samochodu. Przed awarią przepływki egr szwankował, po jego zaslepienu wszystko było ok. Po wymianie przepływki na nową egr odetkałem i wszystko działa jak należy. Zawsze najlepiej w takim przypadku jechac na komputer lub podmienic przepływke na chwile od kolegi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi