Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klapka WG ..problem mocowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Spotkaliście się z latającą i brzęczącą nie miłosiernie po odpuszczaniu gazu klapką WG . Wyczytałem że tę klapkę - mocowanie sztangi można dokręcić bądź jak jest zużyta to wymiana korpusu turbiny lub zakup nowej. Pewien turbiarz zaproponował mi takie rozwiązanie a mianowicie po zdemontowaniu tej sztangi wspawanie mocowania tej sztangi tak to wygląda na zdjęciu.

4trc.jpg

I teraz moje pytanie bo jestem w meega kropce...z auta turbina wykręcona diagnoza jest taka że nie da się tego przykręcić sztanga jest zbyt zuzyta i pytanie co robić...czy zgodzić się na pospawanie i jak zapewniono można z tym jeździć....albo nie dawać do spawania tylko wymiana na jakaś regenerowaną turbinę.

Mam zagryzkę bo jeśli bym sie zgodził na tę opcję i po jakimś czasie ten "spaw "puści to z jakimi sie liczyć konsekwencjami żę urwane elementy tylko wypluję przez tłumik,czy są poważniejsze konsekwencje ,czy też poważnie zastanowić się nad wymiana na regenerowaną turbosprężarkę.

Za wszelkie sugestie z góry dziękuję,bo temat jest dla mnie o poważny i nie ukrywam pilny

Opublikowano

od biedy mozna tak zrobic ale nie wierze ze dlugo potrzyma taki spaw, ciagly ruch klapki + temperatura, bedzie nonstop pracowalo

ale z drugiej strony mozesz sprobowac bo jak mowisz, zamiennikow nie ma tylko nowa muszla wcodzi w gre a to sa koszta

jak ci sie urwie to zadnych konsekwencji powazniejszych nie bedzie, wpadnie tylko do katalizatora/tlumika i tyle

Opublikowano
  • Autor

ok..dzięki za odpowiedź czekam na jeszcze na inne sugestie...bo generalnie rozchodzi się o kwestię o której wczesniej nie wspomniałem...mianowicie korpus turbiny jest popękany od strony kolektora wydechowego... co niby wg oceny turbiarza...może ona jeszcze popracować.

Opublikowano

pekniecia to norma w 1.8t, wazne zeby nie bylo nieszczelnosci

Opublikowano
  • Autor

Ok .dzięki za sugestie a jeszcze jedna kwestia, bo nowa to z tego co się zorientowałem to duży wydatek rzędu 2,600 pln . I czy lepiej zakupić regenerowaną turbinę czy używaną? O ile do tego modelu silnika jest szansa znalezienie dobrego egzemplarza?

---------- Post dopisany at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany at 06:49 ----------

Ok a mam jeszcze jedno pytanie. Model bazowy obecnej turbiny to : 058145703LX....czy jest możliwość by włożyć turbinę o numerze 058145703J ?

z góry dzięki za informację.

Opublikowano

jest troszke "lepsze" ma minimalnie wiekszy wirnik gorący

Opublikowano
  • Autor

Ok. To dzięki za pomoc i chyba wymienię na tę wersję w "J" i temat przejdzie do lamusa, ....jeszcze raz dzięki :)

Opublikowano

to te same suszarki,a nowa ok. 1.700 pln