Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z silniczkami Climatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Poczytałem już chyba wszystkie artykuły na ten temat na forum i dalej nie wiem o co może biegać,"rynce już opadają" .Bardzo proszę o pomoc.Ale od początku.Po kupnie auta okazało się ,że nawiewu na szybę i nogi brak.Kolega podłączył vaga no i pokazało 3 błędy silniczków.Ok,kolega rozebrał wczoraj cały środek coby wygodnie się dostać i je wyciągnąć.Po ich wyjęciu okazało się że podłączając je na krótko działają.Zonk.No ale nic,upewnić się jak już jest wszystko rozebrane.Pojechaliśmy do znajomego co posiada od groma podobnych części i wyciągnęliśmy z całej obudowy z nagrzewnicą nasze silniczki.Sprawdzenie ,działąją.Kolega je przykręcił,podłączamy panel klimy i co? Dalej cisza,zero odzewu na silnikach.Podłączenie vaga i sprawdzenie segmentów też nic nie dało błedy wyskakują dalej te same ale Klima nie odpowiada.Wciskając przyciski na panelu kontrolki swiecą odpowiednio ,ale silniczki stoja dalej "dęba".Wyczerpały nam się pomysły.Jakieś sugestie?

-czy to panel sterujący jest uszkodzony?(jutro może będziemy mieli ten model,zobaczymy czy coś to da.Jeśli faktycznie to panel to da się go uratować czy tylko wymiana na inny?

-dlaczego Vag nie chce połączyć się z klimą? tzn.łączy się ale segmenty nie odpowiadają(z podłączonym panelem jak i bez )

Z góry dziękuję za jakieś porady odnośnie w/w przypadku,bo od wczoraj mamy z kolegą ból głowy :kwasny:

---------- Post dopisany 30-09-2013 at 21:24 ---------- Poprzedni post napisany 29-09-2013 at 17:41 ----------

Witam.Dziś próbowałem dostać drugi panel do sprawdzenia,ale się nie udało,byłby dopiero jutro.Zawiozłem więc swój panel do znajomego który naprawia sprzęt GSM żeby rozkręcić sprzęta i zobaczyć co tam widać.Okazało się że wiatraczek znajdujący się w górnej części panelu był zakurzony a dodatkowo na płytce ze scalakami był zaciek (prawdopodobnie)po zapachu który się wkłada w kratkę nawiewu,bynajmniej tak koledze zapachniało przy czyszczeniu płytki.Wentylatorek został przedmuchany ,płytka wyczyszczona,luty od zasilania lekko poprawione.Pojechałem do mechanika,podłączamy panel do kostek,chwila napięcia i ... DZIAŁA !:radocha: silniczki chodzą w te i w tamte :git: błędy na Vagu skasowane ,nowych brak :thumbup: Jednak jak ktoś napisał nie zawsze vag prawdę ci powie,tu informował o trzech błędach silników klap a tu proszę winny panel.Szkoda tylko roboty i czasu mechanika który rozebrał pół deski żeby się dostać i wyjąć te nieszczęsne silniczki.No ale przynajmniej je sobie teraz zakonserwuję coby za jakiś czas tfu tfu nie zaglądać.

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

U mnie też vag też przestał łączyć się z klimatronikiem i silniczek przestał działać ciepło/zimno, ale po sprawdzeniu miernikiem są chwilowe napiecia dla silniczka- 7v; zastanawiam się czy to nie to samo co u ciebie.

Opublikowano
  • Autor

Ja mądrzejszy o ostatnie zdarzenie zdecydowanie zacząłbym od sprawdzenia sterownika klimatyzacji.Wyjąć, dać komuś ogarniętemu do przeczyszczenia,ewentualnie zdobyć inny panel do sprawdzenia.Zaoszczędzisz kilka godzin rozbiórki deski jak i kilka lat życia(do odkręcenia taka "fajna" blacha z lewej strony środkowego słupka,a konkretnie śruba która ją trzyma od strony grodzi silnika,będzie mi się ona śniła przez najbliższe noce :facepalm:

P.s. U mnie są silniczki 12v

Opublikowano

a powiedzcie mi jak sie dobiore do tych silniczkow to skad bede wiedzial czy padly a nie czy jakies ciegno sie zacielo?? i co to jest to ciegno???

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Niestety,ale problem powrócił,wyskakują mi znowu wcześniejsze błędy czyli bodajże 9.5, 11.5, 13.5, 15.5 :facepalm: Nic to ,zajrzymy znowu do środka tym razem tylko panelu i zobaczymy czy jest tam co poprawiać,bo silniczki na bank są sprawne.Coś raczej daje zwarcie na sterowniku,pytanie co :wallbash:? W ostateczności nowy(używany panel),ale nie mam możliwości podmianki na próbę,w ciemno nie wyrzucę stówki jak nie więcej :kwasny:

---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ----------

---------- Post dopisany at 21:27 ---------- Poprzedni post napisany at 21:26 ----------

a powiedzcie mi jak sie dobiore do tych silniczkow to skad bede wiedzial czy padly a nie czy jakies ciegno sie zacielo?? i co to jest to ciegno???

Sprawdzałeś jakie błędy Ci wyskakują?