Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 Blb] Siemianowe Audi. Black Mat Project. Nowy Silnik ;-P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak Ty to zrobiles... naprawde...

W takim razie ile Ci wytrzymuja wahacze? :polew:

wracajac do opon sieniana to powiem ci ze w A4 z mocnym TDI i FWD na prawde wiele nie trzeba.Ja uwazam sie za kierowce raczej delikatnie obchozacego sie z gazem i pamietam jak w moim poprzednim BLB przednei opony znikaly mi w oczach a tam seria byla bez programu :shocked: , jednak 320 Nm lub w przypadku siemiana 400 robi swoje , a mielem wczesniej pare mocnych GTI tyle ze N/A i takiego problemu z oponami nie bylo.........

A4 generalnie nadaje się na tor jak wół do karety, ale oczywiście warto bardziej dla frajdy niż dla efektów :>

ostanio poczytalem troche testow A4 2.0 TFSI DTM i co ciekawie w wielu z nich pisza ze to jedyne audi ktore ma tendencje to nadsterownosci ( zwlaszcza po zdjeciu nogi z gazu ) co w audi sie nie zdarza, ponoc zawias w tym aucie jest z RS4 i...... coraz bardziej chodzi mi po glowie to auto , i musze sie nim przejechac ( sa nawet w dwie sztuki do sprzednaia kolo mnie ) tylko nie wiem jak bym przezyl to ze to nie avant.Moze w przyslym tyg. sie przejade bo mnie strasznie korci jak to jedzie.

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 249 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

turdzi, nie rób tego :decayed: :decayed: Nie zchodz na złą droge szatana :evil: :evil: Zostań przy Avancie...

Jeden kredens już masz :polew: :polew: :polew: mówie o tym niebieskim :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

DTM z 2.0 T czy S4 w pakiecie DTM takie jakie ma nasz kolega Arki z grupy WLKP, wygląda jak DTM ale pod machą 4,2 i Q :evil:

Opublikowano
  • Autor

DTM z 2.0 T czy S4 w pakiecie DTM takie jakie ma nasz kolega Arki z grupy WLKP, wygląda jak DTM ale pod machą 4,2 i Q :evil:

a szczerze mówiąc jakbym miał te dwa auta do wyboru to nie wiem czy nie wybrałbym 2.0T... chociaż podobno auta z turbinką nie dla mnie.... :decayed:[br]Dopisany: 13 Sierpień 2010, 23:28_________________________________________________a ten 2.0T DTM też jest w Quattro czy nie?[br]Dopisany: 13 Sierpień 2010, 23:29_________________________________________________bo jeśli jest w Q to moim zdaniem ma nawet większy potencjał niż 4.2 który lubi gubić konie i jest straszliwie ciężki

Opublikowano

Tylko Q

Opublikowano
  • Autor

czyli jednak ośka... :confused4: a szkoda bo mogłaby to być fajna alternatywa dla s4

Opublikowano

FWD i Q[br]Dopisany: 13 Sierpień 2010, 23:32_________________________________________________siemian czytaj dokładniej :polew:

Opublikowano
  • Autor

FWD i Q[br]Dopisany: 13 Sierpień 2010, 23:32_________________________________________________siemian czytaj dokładniej :polew:

za późna godzina dla mych przemęczonych oczu... :decayed::polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

abslolutnie zadne 4,2 i FWD , S4 DTM to wersja na 25 lecie quattro i S4 w B6/7 nigdy mnie nie zainteresuje , natomiast A4 2.0 TFSI DTM to wersja na zdobycie audi mistrzostwa DTM w 2004 roku.Wychodzilo i w quattro i w FWD i jesli mam myslec to tylko o Q.

Ogolnie mi sie jaks strasznie to auto spodobalo a zwlaszcza po tym jak sie podobno prowadzi ( jak nie audi :decayed:) i ponoc tez chipsem idzie pod 270KM a to juz sie musi odpychac.........

Opublikowano

Q to podstawa a 4,2 to już Cult, żeby 2.0 T śmigało jak trza to kupę kasy idzie, TT RS to jest miazga ale inna generacja silników

Opublikowano
  • Autor

abslolutnie zadne 4,2 i FWD , S4 DTM to wersja na 25 lecie quattro i S4 w B6/7 nigdy mnie nie zainteresuje , natomiast A4 2.0 TFSI DTM to wersja na zdobycie audi mistrzostwa DTM w 2004 roku.Wychodzilo i w quattro i w FWD i jesli mam myslec to tylko o Q.

Ogolnie mi sie jaks strasznie to auto spodobalo a zwlaszcza po tym jak sie podobno prowadzi ( jak nie audi :decayed:) i ponoc tez chipsem idzie pod 270KM a to juz sie musi odpychac.........

no a jakby tam troche pomodzić to myśle ze 3 z przodu w mocy można by łatwo osiągnąć...

Opublikowano

Q to podstawa a 4,2 to już Cult, żeby 2.0 T śmigało jak trza to kupę kasy idzie, TT RS to jest miazga ale inna generacja silników

no tak tylko ja zaluje tego R5 nia ma w zadnym A4 itp a bedei ylko w TT RS i RS3 .RS3 moze eszcze ale w TT to ja sie nie widze i niegdy nie zobacze.No i do tego ten Haldex.......i cala frajde z tego motoru w d.... sobie mozna wsadzic :rolleyes:

no a jakby tam troche pomodzić to myśle ze 3 z przodu w mocy można by łatwo osiągnąć...

pewnie ze da rade w US sa kity , ale ja wiem czy trzeba mysle ze jak by mialo zdrowe 260 i prowadzlo sie tak jak ja mysle ze sie prowadzi to wystarczy.Poza tym ma plic maksymalnie nascie a nie 20 , bo od 20 tu to mam inne auto :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no i niestety nie dotarłem dzisiaj autkiem do domu... Przy próbie pokazania dawidn skuteczności moich nowych stabilizatorów wysypało się coś związanego ze sprzęgłem...

Jechałem sobie 180 i zaczynałem hamowanie i redukcje żeby się ładnie złożyć do skrzyżowania niestety pedał sprzęgła wpadł w podłoge i tak został. W związku z tym że nie mogłem wbić biegu dohamowałem i zatrzymalem się na tym skrzyżowaniu.

Pierwsza moja myśl była taka że przyjarało sprzęgło i dlatego wpadło. Ale potem sobie pomyślałem że przecież nie miało go kiedy przyślizgać...

Dawid mnie popchał, wrzuciłem jedynke, delikatnie przeszedłem przez dwójke i trójke, i na 4 dojechałem do mojego mechanika.

Podczas jazdy naciśniecie pedału sprzęgła nic nie zmieniało. Pod kierą przy pedałach wszystko wygląda ok...

Zobaczymy co to będzie. Mają na to popatrzeć w poniedziałek.

Ciekawi mnie to tym bardziej że nie było żadnego stuku, zgrzytu... nic...

Jakby nigdy nic i poprostu nagle pedął sprzęgła został w podłodze a wysprzęglanie nie działało...

Opublikowano

padl pewnie wysprzęglik

Opublikowano
  • Autor

też tak myśle... Droga to przyjemność??

Opublikowano

też tak myśle... Droga to przyjemność??

Droga sprawa :decayed:

chętnie odkupię stabilizatory rs4 za 500zł :gwizdanie: :decayed:

Opublikowano

bo powodzianinem sie tak nie jeżdzi

Opublikowano
  • Autor

bo powodzianinem sie tak nie jeżdzi

:polew: :polew: :polew: :polew:

wiesz coś o tym :decayed::naughty:

Opublikowano

Wysprzeglik to tania sprawa, ale od razu zrob sprzeglo z dwumasem... bo po co 2 razy rozbierac? :)