Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 Blb] Siemianowe Audi. Black Mat Project. Nowy Silnik ;-P

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 249,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Flyerwszystkie obecnie dostepne maja srednice 228mm a do B7 potrzebne jest 240mm.

Przeciez AVF ma 240mm :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Valeo 835026. Zestaw sprzęgła

D1: 240,9 mm, wersja: DBR, D2: 240 mm, Il. zębów: 23, Profil piasty: 21,8, 24,3, artykuł uzupełniający / informacja uzupełniająca 2: z kołem zamachowym

- Kit 4P (Komplet 3 i sztywne kolo zamachowe)

- Kit 4P (Komplet 3 i sztywne kolo zamachowe)

Opublikowano

Faktycznie.To co sprawdzasz ? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

no wezme go. Sam jestem ciekaw jak to będzie działać...

Opublikowano

Tylko dotrzyj sprzeglo dobrze... pojezdzij spokojnie przez te 200-300 km zanim zaczniesz upalac :cool1:

Opublikowano

Siemian a skolko ci powiedzieli za ten KIT 4P ?

Opublikowano
  • Autor

1800 plus 350 za robotę

Opublikowano

jestes w stanie zrobic zdjecie jak te kola beda lezaly kolo siebie ?

Opublikowano
  • Autor

może być ciężko bo pewnie będą to wymieniać jutro a ja nie mam się tam jak dostać i moge mieć cięzko z czasem. Ale postaram sie...

Opublikowano

zgodnie z tym katalogiem Valeo http://www.valeoservice.com/data/master/webfile/19478266284C10FFE545913.pdf?rnd=796 , na minus tego jednomasa jest:

• zmiana biegów

• tłumienie wibracji

• tłumienie hałasu

na plus:

• trwałość ogólna

• trwałość koła zamachowego

• trwałość zestawu sprzęgła

• oszczędność dla użytkownika końcowego

:mysli:

Opublikowano
  • Autor

zgodnie z tym katalogiem Valeo http://www.valeoservice.com/data/master/webfile/19478266284C10FFE545913.pdf?rnd=796 , na minus tego jednomasa jest:

• zmiana biegów

• tłumienie wibracji

• tłumienie hałasu

na plus:

• trwałość ogólna

• trwałość koła zamachowego

• trwałość zestawu sprzęgła

• oszczędność dla użytkownika końcowego

:mysli:

biorąc pod uwage mój styl jazdy, przypuszczam że takie sprzęgło bedzie i tak lepiej działało niż rozwalony dwumas...

Wiadomo że przy gwałtownej jezdzie dwumasa można wykończyć bardzo bardzo szybko. Więc przypuszczalnie po niedługim czasie by zaczeły u mnie występować objawy "zmęczonego dwumasa" czyli szarpanie stukanie itepe... Tutaj jest szansa że tego nie będzie. Mam tylko nadzieje ze to sprzęgło nie będzie się ślizgało...

Opublikowano

zmiana biegów

tłumienie wibracji

tłumienie hałasu

jak to sie mowi g.....prawda , mam jednomas co prawda nie Valeo ale mojego pomyslu i zadna z tych rzeczy nie jest prawda biegi wchodza dokladnie tak jak wchodzily przed zmiana , zniknely dokuczliwe wibracje wynikajace z wady konstrukcyjnej dwumasow w silnikach 2.0 TDI a sam silnik zaczal pracowac ciszej.

Opublikowano

Turdzi zmieniając na jednomasa stwierdził, że zmiana biegów i tłumienie wibracji jest lepsze, natomiast Valeo twierdzi, że to się pogorszy przy jego zestawie.

To mnie zastanawia :mysli:

no właśnie jak wyżej :)

Opublikowano

Turdzi[/b] zmieniając na jednomasa stwierdził, że zmiana biegów i tłumienie wibracji jest lepsze, natomiast Valeo twierdzi, że to się pogorszy przy jego zestawie.

To mnie zastanawia

nie ma technicznie zadnych powodow dla ktorego zmiana ma byc utrudniona , jedyny powod to Valeo robi sobie dupochron bo pewnie taniej adaptowac 5 rozajow kol i sprzegiel do 100 samochodow , niz robic 100 roznych zestawow wiec pewnie adaptuja to lozyskami i innymi patentami co nie zawsze moze odpowiadac seryjnemu rozwiazniu wiec moga wystapic probley.

Moj mechanik zakladjac moje kolo mowi ze niedawno wsadzal wlasne taki kit Vale i rozwalio wysprzegnik to sie wymay nie zgadzaly.

Opublikowano

Moj mechanik zakladjac moje kolo mowi ze niedawno wsadzal wlasne taki kit Vale i rozwalio wysprzegnik to sie wymay nie zgadzaly.

:blink:

no to ciekawie, czekamy na siemiana jak się sytuacja rozwinie :decayed: , a najlepiej ( dla mnie) jak ktoś do 1.9 to włoży :naughty:

Opublikowano

no wlansie w 1.9 mial taki problem.

Opublikowano

no wlansie w 1.9 mial taki problem.

:angry::disgust::kwasny: no comment

Opublikowano
  • Autor

Turdzi[/b] zmieniając na jednomasa stwierdził, że zmiana biegów i tłumienie wibracji jest lepsze, natomiast Valeo twierdzi, że to się pogorszy przy jego zestawie.

To mnie zastanawia

nie ma technicznie zadnych powodow dla ktorego zmiana ma byc utrudniona , jedyny powod to Valeo robi sobie dupochron bo pewnie taniej adaptowac 5 rozajow kol i sprzegiel do 100 samochodow , niz robic 100 roznych zestawow wiec pewnie adaptuja to lozyskami i innymi patentami co nie zawsze moze odpowiadac seryjnemu rozwiazniu wiec moga wystapic probley.

kurcze mam nadzieje ze u mnie sie tak nie stanie...

Chyba warto zaryzykować, co nie Turdzi...?

Opublikowano

To mnie zastanawia

kurcze mam nadzieje ze u mnie sie tak nie stanie...

Chyba warto zaryzykować, co nie Turdzi...?

Nie no warto , najwyzej oddasz.Teraz widze ze to maja lpiej skatalogowane bo wczesniej to bylo dobieranie troche na pale.