Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pompa vacum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo prosze mi powiedziec jaka jest róznica w pompah vacu, - miedzy symbolamii (koncuwkami) 038145209C, N czi M. Te literki czym sie roznia?

czym sie roznia tandemy V 112, 109 czi 140?

pozdrawiam.

Opublikowano

Nie ma znaczenia litera na końcu,pompy są takie same.

Opublikowano

Żeby nie zakładać nowego tematu, Prośba do użytkowników A4 B6 AWX/AVF i posiadających Vacuometr o sprawdzenie ile Wam daje podciśnienia Vacum i jak szybko dobija do tego podciśnienia. Podejrzewam że moja chyba nie domaga.

Dzięki pozdrawiam :hi:

Opublikowano
  • Autor
Nie ma znaczenia litera na końcu,pompy są takie same.

Dzekue

Opublikowano
Opublikowano

Z tym luźnym króćcem to faktycznie prawda, kilka dni temu podczas wymiany olejów, filtrów itd, zauważyłem ten luźny króciec. W ruch poszła poxilina po ówczesnym wyczyszczeniu syfu dookoła króćca. Jakby faktycznie heble się poprawiły i troszkę żwawszy się zrobił

pzdr

Opublikowano
Żeby nie zakładać nowego tematu, Prośba do użytkowników A4 B6 AWX/AVF i posiadających Vacuometr o sprawdzenie ile Wam daje podciśnienia Vacum i jak szybko dobija do tego podciśnienia. Podejrzewam że moja chyba nie domaga.

Dzięki pozdrawiam :hi:

0,7 Bara AWX 2001

0,7 Bara AVF 2003

Mierzone na wezyku zdjetym z gruszki turbo

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

elmer80. dzięki :hi: a czy co jakiś czas spada czy trzyma równo cały czas? i ile mniej więcej czasu pracuje zanim dobije do -0.7?

Opublikowano

Prawie od razu. Kwestia kilku sekund. Zrób prosty test. Na pracującym silniku na wolnych obrotach zdejmik wężyk z gruszki turbo i patrz na sztange. Załóż wężyk. Sztanga pójdzie do góry i obserwuj czy lekko nie opadnie. Jeśli się cofnie to za słabe podciśnienie.

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Też mam problem z pompą , tylko są to moje przypuszczenia .

Przy małych prędkościach pedał hamulca jest twardy , już wymieniałem łącznik w ścianie grodziowej i dalej to samo .

Podłączyłem komputer i chciałem sprawdzić jak szybko chodzi sztanga nie wiem czy tak musi być ale sztanga dosyć wolno podnosi się i opuszcza ?

Pompa może mieć jakiś wpływ na pracę silnika czyli mniejsze ciśnienie na wtryskach ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie jak u większości też problem z pompą vacum :facepalm: luźny kruciec i chyba zrobię na początek numer z poxyliną i zobaczę czy coś pomoże :decayed:

kupno nowej to już spory wydatek :doh: