Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciagle otwierajaca sie prawa klapka w bagazniku Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam taki problem. Mianowice zamkniecie prawej pokrywy boczka w bagazniku w avancie wogule nie trzyma po przejechaniu kilku metrow klapka sie otwiera. Jest to strasznie irytujace bo z lewej strony klapa trzyma sie ladnie. Jest jakis mod zeby to zrobic? Widzialem u kogos zestaw naprawczy w postaci paskow ale niezbyt estetycznie to wygladalo...

Opublikowano

Kolego ja miałem taki sam problem z zamknięciem schowka na trójkąt i skleiłem to na taśmę dwustronną.Uciąłem trzy cienkie plastry taśmy,przykleiłem i trzyma.W każdej chwili mogę otworzyć i zamknąć i myślę że po paru nastu razach taśma puści.Ale to w każdej chwili można stare zerwać a nowe nakleić i myślę że u ciebie też to zdało by egzamin.Minimalne koszty a się sprawdza.Chociaż skleiłem to może złe brzmi,wkleiłem miedz schowek a klapkę te parę kawałków.

Opublikowano

Tylko ze z boku nie bardzo jest to gdzie przykleic...

Opublikowano

A ja mam przyklejony rzep o długości ok.8 cm. Trzyma jak trzeba i zrobione na lata.

Opublikowano

Masz moze jakies foto jak to zrobiles kolego?

Opublikowano

w przypadku schowka trójkąta to łatwiej kupić rygiel, a forum jest oferta na aluminiowy i wtedy jest git. Też mam u siebie problem z klapką w bagażniku i muszę coś z tym zrobić. Nie chce kleić, ma ktoś inne pomysły?

Opublikowano

Na trojkat kupilem rygiel z forum. Ta prawa klapka o tak praktycznie jest bezuzyteczna...

Opublikowano

JEST taki wątek

pisałem i dałem foto...

opadła podłoga w bagażniku a to wystarczy by zamek nie łapał.

trzeba jakoś podnieść....ja podłożyłem kawałek uszczelki okiennej nic nie widać a trzyma, odszukaj mój wątek tam jest zdjęcie