cezary Opublikowano 28 Grudnia 2006 Opublikowano 28 Grudnia 2006 mam a4 z 97 r 1,6 i po wymianie termostatu który wcześniej nie dogrzewał, teraz wskaźnik temperatury nie za każdym razem, ale się zdarza na postoju przez jakieś 2 do 3 minut pokazuje 100 stopni po czym spada temperatura do 90 stopni. proszę o radę!!!!!
pre_pl Opublikowano 28 Grudnia 2006 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Kto Ci wymieniał termostat ? Sam, czy warsztat ? Chyba często jest, że w warsztacie dają jakieś tanie termostaty.... Moim zdaniem kupić należy albo oryginał z ASO, albo firmy Wahler. Cena to około 100 zł (+/- jakieś 15/20 zl chyba). Tutaj jest cały watek: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=4535 i tutaj jeszcze jeden : http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=4411
cezary Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2006 Wymienili mi w warsztacie ale nie ASO a termostat był za 40 zł chyba podróba. ale nie słyszę żeby załączał się wiatrak elektryczny.
wiki Opublikowano 28 Grudnia 2006 Opublikowano 28 Grudnia 2006 nie słyszę żeby załączał się wiatrak elektryczny. nie usłyszysz załączenia bo on cały czas chodzi od początku uruchomienia silnika i tylko zmienia obroty w zależnosci od potrzeby a te 100 stopni to chyba normalka czasami, poczytaj wskazane ci linki szczególnie ostatnie posty baskeciora on na Vagu też ma czasami ponad 100 ale normuje się do około 90 po czasie no nic czytaj i jeszcze raz czytaj bo to normalnie jest encyklopedia termostatów w A4
cezary Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2006 a czy mogę tak narazie jeździć? bo jestem w trasie a chodzi mi o wiatrak elektryczny a nie ten przy pompie
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 28 Grudnia 2006 Opublikowano 28 Grudnia 2006 nie słyszę żeby załączał się wiatrak elektryczny. nie usłyszysz załączenia bo on cały czas chodzi od początku uruchomienia silnika i tylko zmienia obroty w zależnosci od potrzeby a te 100 stopni to chyba normalka czasami, poczytaj wskazane ci linki szczególnie ostatnie posty baskeciora on na Vagu też ma czasami ponad 100 ale normuje się do około 90 po czasie no nic czytaj i jeszcze raz czytaj bo to normalnie jest encyklopedia termostatów w A4 No nie wiem czy to normalne zachowanie. :zdziw: u mnie nigdy podobnej sytuacji nie zaobserwowałem.
cezary Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2006 Niech mi ktoś powie czy taka jazda nie zaszkodzi dla silnika i go nie przegrzeje? :
Rekomendowane odpowiedzi