kyniu Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 Witam,podczas skręcania skrzyni biegów z silnikiem przycisnąłem gruby przewód zasilający rozrusznik,w skutek czego doszło do zwarcia i teraz brak napięcia na tym przewodzie,gdzie szukać przyczyny?jest jakiś bezpiecznik przekaźnik?zasilanie rozrusznika jest prosto z aku?czy gdzieś od alternatora?
POWER-KRIS Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 On bezpośrednio do klemy akumulatora idzie a w klemie jest bezpiecznik. Sony Xperia Tapatalk 4.
kyniu Opublikowano 12 Października 2013 Autor Opublikowano 12 Października 2013 może się myle ale wydaje mi się że kabel podłączony jest od alternatora
POWER-KRIS Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Cienki jest od stacyjki. Sony Xperia Tapatalk 4.
kyniu Opublikowano 13 Października 2013 Autor Opublikowano 13 Października 2013 Wiem że cienki jest od stacyjki,chodzi mi o gruby bo po zwarciu nie ma napięcia na nim,wygląda na to że aternator i rozrusznik jest zasilany jednym przewodem,teraz kwestia czy on jest prosto z klemy aku,czy po drodze jest jakiś przekaźnik bezpiecznik
POWER-KRIS Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Gruby w alternatorze.... Gdzie? Gruby idzie z klemy na rozrusznik masa z obudowy a cienki załącza przekaznik stycznik elektrowlacznik czy jak tam to ludzie nazywaja powodujac podanie prądu na rozrusznik. Na grubym cały czas ma być 12V http://allegro.pl/a4-b6-b7-klema-plus-plusowa-oryginal-i3443169207.html Sony Xperia Tapatalk 4.
Rekomendowane odpowiedzi