Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rns-e dla b7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , pewnie temat gdzieś jest ale nie mogę się doszukać , mieszkam w anglii i tutaj kupiłem swoją b7 nie ma ona rns fabrycznie a chciałem dokupić i chciałbym znaleść jakiś dobry tutaj na ebay ale widze że są jakieś różne wersje , rns-e s version , rns-e , rmse-pu nie wiem kompletnie o co chodzi w temacie bo dopiero raczkuję z audi bo mam ją od kilku dni jeśli są gdzies odpowiedzi na moje pytania proszę o skierowanie tam tematu i wg was jaką najlepsza wersję wybrać chciałbym mieć europę jako mape i wszystkie opcje jakie są dostępne dla tego urządzenia czyli kamery do czujników cofania i jakieś inne bajerki :) pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi

ps jest opcja spolszczenia tego urządzenia czy tylko w macierzystym jezku można z niego korzystać?

A drugie pytanie moje brzmi czy można coś innego wsadzić zamiast tego rns , bo widziałem że są jakieś inne urządzenia jeszcze typu mmi i czy było by to kompatybilne i co wg was jest lepsze ?

Opublikowano

MMI to system multimedialny w A4 B8. Druga sprawa to ważne aby RNS-e była z A4 bądź z Exeo. Można zastosować RNS-e z A3 lub A6 ale trzeba zmienić przedni panel. Moim zdaniem szukaj jak najnowszej. Najlepszym rozwiązaniem jest poszukanie RNS-e z Seata Exeo. Jest szybsze i ma matryce LED.

Tutaj masz przykłądy urządzeń na ebay.co.uk:

SEAT EXEO GPS NAVIGATION RNS-E MEDIA SYSTEM LED DVD 2013 FOR FREE WARRANTY!! | eBay

SEAT EXEO RNSE-PU DVD Media system E 3R0 035 193 LED | eBay

Audi A4 S4 RS4 RNS-E navigation MK2 LED 2012 GLOSSY MEDIA DVD sat nav RNSE-PU | eBay

Resztę info o RNS-e masz tutaj:

http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/all-rns-e-7428/

Opublikowano
  • Autor

Super , wielkie dzięki za szybką odpowiedz :) Pomału będę czytał i ogarniał wszystko , czyli ta z seata jest ciut lepsza jakościowa , dobrze wiedzieć będe śledził oferty żeby coś upolować w dobrej cenie :)

Opublikowano

Minusem tych nowszych navi jest podobno gorsza końcówka mocy. Plusem jest to że obsługuje karty SDHC. Przynajmniej tak Sieman mi mówił.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info , muszę rozpatrzyć wszystkie za i przeciw i wybrać konkretny model , jest tego trochę tutaj w uk do wyboru nie kiedy można coś dorwać na aukcji za śmieszną kasę , jak coś się uda wychwycić to się pochwalę :) pozdrawiam i dzięki jeszcze raz za podpowiedzi :)

Opublikowano
MMI to system multimedialny w A4 B8. Druga sprawa to ważne aby RNS-e była z A4 bądź z Exeo. Można zastosować RNS-e z A3 lub A6 ale trzeba zmienić przedni panel. Moim zdaniem szukaj jak najnowszej. Najlepszym rozwiązaniem jest poszukanie RNS-e z Seata Exeo. Jest szybsze i ma matryce LED.

Tutaj masz przykłądy urządzeń na ebay.co.uk:

SEAT EXEO GPS NAVIGATION RNS-E MEDIA SYSTEM LED DVD 2013 FOR FREE WARRANTY!! | eBay

SEAT EXEO RNSE-PU DVD Media system E 3R0 035 193 LED | eBay

Audi A4 S4 RS4 RNS-E navigation MK2 LED 2012 GLOSSY MEDIA DVD sat nav RNSE-PU | eBay

Resztę info o RNS-e masz tutaj:

http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/all-rns-e-7428/

Ta druga to jakaś trefna.

Nie ma przycisku MEDIA , tylko CD/TV i symbol jaki gościu podaje nie istnieje.

RNS-E z EXEO to jest 3R0035192 a nie 3R0035193

Opublikowano

A drugie pytanie moje brzmi czy można coś innego wsadzić zamiast tego rns , bo widziałem że są jakieś inne urządzenia jeszcze typu mmi i czy było by to kompatybilne i co wg was jest lepsze ?

Wszystko będzie lepsze od RNS-E, co nie jest fabryczne.

RNS-E gra gorzej od Concerta, widać to dobitnie przy BOSE, nawigacja sprawdza się tylko w krajach, w których nie buduje się już nowych dróg, do pełnej funkcjonalności należy dokupić wszystkie urządzenia...

RNS-E tylko ładnie wygląda

Opublikowano

tak jak mówisz.....concert III idealne pod BOSE - BOSE gra zaje......... natomiast RNS-E bajer tylko-bo sluchajac muzyki to glosniki nie graja ,,sobą,,:wink: nędza,,,,

Wszystko będzie lepsze od RNS-E, co nie jest fabryczne.

RNS-E gra gorzej od Concerta, widać to dobitnie przy BOSE, nawigacja sprawdza się tylko w krajach, w których nie buduje się już nowych dróg, do pełnej funkcjonalności należy dokupić wszystkie urządzenia...

RNS-E tylko ładnie wygląda

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem exeo. W aucie mam rns-e, arris_88 pisze ze ma ono slabsza końcówkę od poprzednich modeli. Planuje w przyszłości rozbudowę audio i wykorzystanie wyjść liniowych z rns-e, czy jakość przed wzmacniacza tez jest gorsza czy nie jest tak źle i założenie dobrego wzmacniacza dalej ma sens.