Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

8.5j et32 zawieszenie -40 i przycieranie opon o plastikowe nadkola. co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam felgi 8.5j et45, do tego dystanse 13mm zawias 1bv, sprężyny -40 i na dziurach szorują mi opony o plastikowe nadkola.

Czy nadkola da się wymontować i podgrzać palnikiem i trochę inaczej uformować? czy są z jakiegoś laminatu?

Ewentualnie może być jakiś inny sposób.

Dodam że opony mam 225/40r18

Opublikowano

Możesz sobie zrolować nadkola, jak to niektórzy robili - jak dla mnie, to założyłeś za miękkie sprężyny do za szerokiej felgi ze zbyt małym ET jak na B6:kwasny:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

o błotniki mi nie szoruje. tylko o te plastiki w środku. je też można zrolować? dystanse mam już zdjęte, bo trochę irytujące było tarcie na dołkach. sprężyny zdają się być twardsze od 1bv.

---------- Post dopisany 04-12-2013 at 01:19 ---------- Poprzedni post napisany 18-10-2013 at 22:39 ----------

up

Opublikowano

wytnij tą część nożykiem do tapet i po sprawie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak o plastiki przyciera to luzik :wink:

Jak chcesz zostawic taki szeroki setup et 32 to warto w odboje zainwestowac powinno pomóc no i koszt jest smiesznie maly

A nożykiem to lepiej nic nie wycinaj :decayed:

Opublikowano

Nie wiem jak w B6, ale W B5 odcina sie czesciowo plastik przy rantach:whistling:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie wiem jak w B6, ale W B5 odcina sie czesciowo plastik przy rantach:whistling:

dokładnie w b5 sie wycina :decayed: w b6 tez sie tak robi:wink: u kolesia popuszczałem wszystkie śruby od nadkoli opalarka i jazda dało to rade ale nie tak skutecznie jak wycięcie... na zimę raczej bym nie wycinał bo cały syfff leci w szczeliny wraz z sola z dróg ale na lato śmiało

Opublikowano
  • Autor

Założyłem zimówki 7.5j17 et43 + 13mm dystans i opony 225/45R17 i na razie jest spoko (testowane z pełnym załadunkiem) . A co do letniego setupu to nic nie będę z tym robił, się wytrze tam gdzie przyciera i będzie po problemie. Do zimy pewnie wpadnę na pomysł jak uszczelnić to co się wytrze.