ryba85 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 mam pytanie odnosnie pompy.przy ciagniczku mam silnik od vw polo 1.4 diesel chyba 90 r.cieknie mi paliwo zpod symeringu na ośce pod kołem zembatym przez co sie tez zapowietrza.czy da rade samemu wymienic ten symering?czy jak zdejme koło zebate to pompa sie nie zprzestawia?i czy wystarczy wogóle wymienic tylko ten symering czy cos wiecej w srodku puszcza?dodam ze przy zbiorniku mam mechaniczna pompke i jak nia pompuje paliwo to syczy powietrze z tego symeringu. ---------- Post dopisany at 13:51 ---------- Poprzedni post napisany at 11:18 ---------- na zdj strzałką pokazane gdzie jest ten symering
trepek Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Nic sie nie poprzestawia. Mozesz smialo sciagac, jedynie rozrzad rozpiac i zalozyc.
ryba85 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Opublikowano 18 Października 2013 rozrzad jest z drugiej strony.od tej str jest tylko pasek do tej pompy y chyba pompy wspomagania kier.a jak bym zdjał tylko koło zebate to zdejme ten symering?czy treba rozbierac pompe jakos?bo dostep mam .myslisz ze tylko ten symering puscił czy jeszcze cos w srodku?
trepek Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 W środku masz jeszcze dwie tuleje miedziane. Ale żeby je wymienić to musić rozebrać całą pompę. Po zdjęciu koła simering będzie na widoku. Wymień sam simering. Ważne, byś kupił oryginał bo tani zamiennik może szybko popuścić. Innych uszczelek tam nie ma.
ryba85 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Opublikowano 15 Listopada 2013 ok.dzieki za informacje.jak to zrobie to dam znac czy sie udało. ---------- Post dopisany 15-11-2013 at 20:41 ---------- Poprzedni post napisany 20-10-2013 at 22:28 ---------- wymieniłem symering i jest dobrze.pompa sie juz nie zapowietrza i pali teraz dobrze.dzieki za info Grzegorz.
Rekomendowane odpowiedzi