Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gruntowna przemiana ? proszę o doradztwo ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! :wink:

Otóż aktualnie jeżdżę a4 b5, 1.8. ADR, 125 km. 96r.. spalanie ~ 12 .

Planuje sprzedać obecną audiczkę i po nowym roku zakupić A4 b5 1.9 TDI 110km ~96 rok.

Liczę na to że za cenę za którą sprzedam auto kupie to drugie :D

Wyjdę na czysto z 10 tys zł i tutaj moja prośba aby ktoś doradził mi co dokupić do nowego diesla alby zwiększyć moc oraz co za tym idzie podnieść Moment obrotowy aby auto było zwinne i w miarę szybkie .

Chce cała tą kasę wrąbać w silnik blacharka mnie nie szczególnie obchodzi .

Długo o tym myślałem i ciekaw jestem czy w ogóle taki fundusz wystarczy.

Lubie grzebać przy autach więc większość prac pewnie sam wykonam (zależy od tego ilu narzędzi mi braknie :banan: )

Z góry dziękuje za pomoc wolałem zapytać wcześniej bo może na przyszły rok coś już pokupuje .:naughty:

Pozdrawiam :wink:

Opublikowano

110 czyli AFN aby podnieść moc i to znacznie to polecam pompa z tłoczkiem 11mm,wtryski 216, turbo z AWX'a Fmic,wywalić kata,zaslepić EGR, dobry chip i sztywne kolo zamachowe z 1z bądź g60 :) i sadze wynik powinien cię zadowolić :)

Więcej info udostepni Ci link- http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/all-tdi-podniesie-mocy-1-9-vp-pd-koszty-czesci-efekty-218213/

Opublikowano
  • Autor

Te etapy to są opcje do wyboru czy trzeba isc po kolei etapami ? bo widzę że się powtarzają ;>? bo tak to rozkminiam oczywiście te pierwszw silniki VP etap piąty mnie się najbardziej podoba bo w końcu na takie wyniki liczę ;) Tylko do tej pory nie miałem kontaktu z silnikami diesla i nie wiem które sa lepsze VP czy PD i czym one sie różnią . Oczywiście są to rzeczy które dam rade zrobić ,więc jak już to będę się wzorował na tym temacie bo jest naprawdę genialny :banan:

a co do korekty programu to na czym ona polega ?

Opublikowano

Vp zwykła pompa i wtryski (np AFN ktorego chcesz zakupić) a PD -pompowtryski :) ogólnie panuje opinia ze VP'ki sa lepsze :) tzn tańsze w eksploatacji :) Mozesz od razu wskoczyć na poziom 5 ale sam wszystkiego nie zrobisz. A korekta programu to nic innego jak komputerowo podniesiona moc. Tzn wgranie nowego softu do sterownika ze zmienioną mapą zaplonu :) Wirusa najlepiej robić u kogoś sprawdzonego aby nie było tak ze silnik bedzie miał kopa a z tyłu zasłona dymna wir w baku i pofalowana krzywa momentu obrotowego. Dobry tuner jest w stanie wszystko tak dostroić aby nie przesadzić :)

Opublikowano

W tym linku co były wyzej masz prawie wszystko napisane co i jak i nie ma co tu dyskutować, napisałem prawie, bo nie ma tam zbytnio uwzglednionych wyników z turbem GTB17vk, 20vklr czy 22vk, ponieważ na forum mało auto sie do tej pory wystroiło, a ci co sie wystroili nie piszą nic:whistling: przewaznie sa to PDki

Opublikowano
  • Autor

Dobra teraz już kminie dzięki za rozjaśnienie :wink:. głównie chodziło mi o tego kompa, bez dobrego mechanika się nie obejdzie ,najwyżej pojeżdże i popytam ,pokupuje już niektóre rzeczy może uda się poskładać do nowego roku ^^.

Jeszcze raz dzięki za oświecenie :wink:

Pzdrawiam.