Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szum z drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Czy to normalna sprawa, że około 100km/h i przy ciszy w środku, zaczynam słyszeć szum z okolic drzwi/okna kierowcy (siedząc jako kierowca). Nie jest on strasznie mocny czy intensywny, ale chciałbym tylko wiedzieć czy w a4 b8 w środku słychać szum wynikający z prędkości, czy też powinna być błoga cisza ?

Opublikowano

Powinno być cicho, regulacja drzwi powinna pomóc. Poszukaj na forum są wątki na ten temat.

Opublikowano
  • Autor

Oki poszukam, a uściślając chodzi o pęd powietrza, który jest słyszalny 'za oknem' w okolicach framugi drzwi.

Opublikowano

Sprawdż uszczelki w drzwiach.Zwróć uwagę na szczeliny,być może drzwi opadły.

Opublikowano

to nie A8 - zawsze będzie się nasilać szum opływającego powietrza wraz ze wzrostem prędkości - zależy jak bardzo to szumi - to jest pojęcie względne - byś musiał się drugim podobnym egzemplarzem się przejechać dla porównania

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, pooglądam ...

A mam jeszcze pytanie co do szyb. Czy jeśli mam rosę na szybach od zewnątrz, to czy w idealnej sytuacji otwierając je a potem zamykając powinienem całkowicie je oczyścić z rosy od strony zewnętrznej ? BO tak na pewno nie mam, czasami część szyby się oczyszcza, na innej w ogóle itp itd.

Opublikowano
Rozumiem, pooglądam ...

A mam jeszcze pytanie co do szyb. Czy jeśli mam rosę na szybach od zewnątrz, to czy w idealnej sytuacji otwierając je a potem zamykając powinienem całkowicie je oczyścić z rosy od strony zewnętrznej ? BO tak na pewno nie mam, czasami część szyby się oczyszcza, na innej w ogóle itp itd.

norma - uszczelka nie zbierze całej wody

Opublikowano
  • Autor

A powinna zbierać większość, czy też nie ma to żadnego znaczenia i niczym nie grozi ?

---------- Post dopisany 24-10-2013 at 08:42 ---------- Poprzedni post napisany 23-10-2013 at 11:39 ----------

Ok! Obejrzałem, podotykałem, porównałem z uszczelką po stronie pasażera i jestem na 99% pewny że w górnym prawym roku drzwi/framuga (patrząc stojąc na zewnątrz drzwi, tym najdalszym od zawiasów i przodu auta) odstaje bardziej niż po drugiej stronie. Mniej odkształcona jest uszczelka (przez to że mniejszy jest docisk) i głębiej mogę palec wsadzić w tą szczelinę między karoserią a framugą przy zamkniętych drzwiach. Poza tym w zimny dzień czuć tam też delikatny chłodek.

To jest do regulacji bez inwazyjnej ingerencji ?? Ja na pewno nie ogarnę, więc ASO czy jest jakiś dobry warsztacik w Wawie ?