Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Zapala sie kontrola ESP ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze ktos podpowie pacjent to passat b5FL. Przy wcisnieniu pedalu hamulca czy sie jedzie czy stoi zapalaja sie kontrolki ABS, ESP. Vag wskazal na czujnik hamulca stopu wiec jest nowy. Ale problem jest dalej. Czujnik wypiolem i jak go w reku wciskalem to wszystko bylo ok. W momecie wcisniecia hamulca kontrolki wyja. ABS bladow niepokazywal. Jakies sugestie??

Opublikowano

Ja tak miałem jak mi owy czujnik padł a drugim razem jak żarówki się popaliły w tylnych lampach i tylko się zapalał trzeci stop.

teraz mi się pokazują czasami ale vag pokazuje czujnik na przednim kole.

Jeśli pokazuje Ci czujnik stopu a na pewno jest już sprawny to może gdzieś na złączkach nie kontaktuje albo jeszcze może jest to wina ustawienia jego względem pedału...nie pamiętam właśnie czy jest tam regulacja(w starszych modelach była)ale ja zaś mam też passata b5fl ale tiptronic,to też mam trochę inny czujnik.

Opublikowano

Sprawdzone czujniki od ABSu i niby ok ale za to teraz pala sie kontrolki caly czas a na vagu wychodz przeprowadz test drogowy i niemoge tego skasowac.

Opublikowano

A to inny problem jak mi się zaś rozkodowała pompa ABS to zapaliły ABS,ESP i wykrzyknik hamulca i trzy sygnały dźwiękowe to musiałem zakodować pompę a po zakodowaniu właśnie owy test musiałem zrobić(coś tam-jechać nie za szybko 30KM/h chyba zahamować na skręconych kołach potem zaś ruszyć zaś zahamować) wtedy po kolei gasły i do dzisiaj spokój mam.

Zobacz jak się zalogujesz na ABS jakie masz kodowanie pompy. może tylko musisz zrobić ten test tylko uprzednio możliwe że trzeba wejść do odpowiedniej grupy czy coś.

Musisz pogrzebać na forum to znajdziesz jak to się robi.Ja na forum passata gdzieś to znalazłem.

Opublikowano

Aha dzieki wielkie