Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Białe podświetlenie zegarów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy byłby mi ktoś w stanie powiedzieć jak/nakierować na jakiś tutorial dotyczący zmiany podświetlenia zegarów na białe? Mój wóz to b5 afn 1996 wersja z zegarkiem analogowym, fisa ani temperatury tez nie mam w zegarach. Szukałem na forum i w google ale niewiele mi to pomogło, a może ktoś z forumowiczów w takim właśnie zestawie zmieniał to podświetlenie?

Pozdro

Opublikowano

wersja na żarówkach i niestety nie da się. Można zmazać farbe z tarcz ale efekt mizerny :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

a tych żarówek na ledy nie zamienię?

Opublikowano

mozna zamienić ale światło będziesz miał punktowe tzn będzie w jednym miejscu jasno w innym ciemno z racji tego iż dioda daje punktowe światło i jest ich więcej w liczniku z diodami, a zarówka świeci przez pseudo światłowód

Opublikowano
  • Autor

Kurcze, a czytałem o jakiejś folii rozpraszajacej

Opublikowano

Narobisz się. Kupisz diody kupisz folie wydasz kase i stwierdzisz że jest lipa.

Opublikowano
  • Autor

Yhm, no dobra, rozumiem. Dzięki za odpowiedź :)

Opublikowano

Prosze. Zmień lepiej licznik na full fis a efekt będzie 100% lepszy tu masz dwa tematy

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b5-efekt-wymiany-licznika-fis-6227/

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/montaz-licznika-fis-259033/

Opublikowano

przylącze sie troche do tematu. a jak sprawa wyglada w roczniku '99? mam czerwone podswietlenie, jest termometr, brak fisa. tez jest na zarówkach czy diody?

Opublikowano
przylącze sie troche do tematu. a jak sprawa wyglada w roczniku '99? mam czerwone podswietlenie, jest termometr, brak fisa. tez jest na zarówkach czy diody?

Prawdopodobnie masz diody ale lepiej zobacz sam.To 5 minut roboty.

Opublikowano

Prawdopodobnie masz diody ale lepiej zobacz sam.To 5 minut roboty.

ok, bede musiał sprawdzić bo i tak chce wyjać licznika żeby ramki założyć. opłaca sie wymienić w moim przypadku diody na białe(jezeli w ogóle tam są:wink:)?

Opublikowano

jak masz liznik z analogowym zegarkiem i cyferkami to tam masz diody od 98 roku było już diodowe podświetlenie

Opublikowano

tam jest pewnie ze 30 led, gdzieś był opis z fotkami jak sobie z tym poradzić i je wymienić

edit

gość pewnie bardzo się starał, ale wyszło jak wyszło...

tutaj już dość fajnie to wygląda Audi A4 - Białe podświetlenie zegarów • Dziennik pokładowy • autoWcentrum.pl

i jeszcze jeden link - Zmiana koloru podswietlania zegarów :) • .: AUDI KLUB POLSKA :. •

Opublikowano

Nie 30 ale dokladnie ci nie powiem teraz mi podswietlenie zmienial bidzio1 profi robota w moim watku mozesz zobaczyc efekt

Wysłane z mojego MID08S za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano
tam jest pewnie ze 30 led, gdzieś był opis z fotkami jak sobie z tym poradzić i je wymienić

edit

gość pewnie bardzo się starał, ale wyszło jak wyszło...

tutaj już dość fajnie to wygląda Audi A4 - Białe podświetlenie zegarów • Dziennik pokładowy • autoWcentrum.pl

i jeszcze jeden link - Zmiana koloru podswietlania zegarów :) • .: AUDI KLUB POLSKA :. •

licznik z YT jest wersją żarówkową i dlatego tak to wyszło zmiana led jest banalnie prosta i nie jest ich aż tyle bodajże 22 szt do samego podświetlenia tarcz