gacyek Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Witam. Mam problem z moją A4, mianowicie pali mi się kontrolka od elektroniki silnika. Sprawa dziwna bo raz się pali, potem gaśnie a za jakiś czas znów się zapala. Błąd który wyskakuje na kompie to ,,16396 - Z1; przestawianie wałka rozrządu w kier. wcześniej: Nieosiągnięta wartość wymaga P0012 - 001". Auto jeździ jak należy, jest po wymianie napinacza (nastawnika) łańcucha oraz samego łańcucha łączącego dwa wałki rozrządu. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny. Pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Nie sugeruj się tym że jeżdzi tylko sprawdź czy czegoś nie poprzestawiałeś.
gacyek Opublikowano 26 Października 2013 Autor Opublikowano 26 Października 2013 Mechanik sprawdzał po złożeniu rozrząd oraz ustawienie wałków i wszystko gra.....
Magicbattle Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 wszystko zaczelo sie od wymiany?? tam masz juz nastawnik z wtyczka?? zakladales nowy ori czy jak?? na moje cos jest przestawione tak jak ci blad opisuje
gacyek Opublikowano 27 Października 2013 Autor Opublikowano 27 Października 2013 przed wymianą nie miałem tego problemu, tak jest to oryginalny nastawnik i łańcuch .....ale czy z wtyczką? nie mam pojęcia szczerze powiem. Dziwi mnie to że raz się świeci a raz nie ...
Rekomendowane odpowiedzi